пʼятниця, 31 травня 2024 р.

До Міжнародного Дня захисту дітей



З 1 до 8 червня розгорнуто книжкову виставку  "Країною Дитинства". Також у ці дні відбуваються дні інформації "Дитина-життя перлина!"

Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей.

Метою відзначення Міжнародного дня захисту дітей є привертання уваги до потреб та прав дитини.




Традиційно 1 червня світова спільнота закликає зупинити домашнє насильство над дітьми, проводить освітні компанії для дітей, зокрема, про те, куди вони можуть звернутися в разі обмеження їх прав, і вчать суспільство враховувати потреби дитини. Організатори розважальних заходів у день захисту дітей влаштовують конкурси для малюків та дорослих, щоб показати: ніхто, крім дорослих, не в змозі допомогти дітям.

Цікаво, що свято Міжнародного дня захисту дітей має свій прапор - зелений фон, на якому схематично зображено земну кулю і 5 різнокольорових людських фігурок.







































Основні права дитини визначені відповідною Конвенцією ООН. Цей документ було ратифіковано 191 країною світу. Держави-сторони взяли на себе обов'язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією.
Документ визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.







































У цей день хочеться нагадати просту істину: за дітьми — наше майбутнє, тож бережімо їх!

Діти – це найголовніша радість у нашому житті! Їхня щирість і життєлюбність дарує нам радість, тепло та надію!

Бажаємо, щоб кожна дитина в нашій країні була щаслива, захищена й зростала під мирним небом України!

Немає коментарів:

Дописати коментар