пʼятниця, 10 травня 2024 р.

12 травня-День Матері (співпраця з худ.школою №9)

До Дня Матері у бібліотеці спільно з художньою школою № 9 відбулись вернісаж творчих робіт "Мамі щиро уклонюся..." та голосні читання "Усміхайтесь радо з нами, бо сьогодні свято Мами!" (М. Пономаренко)
   


В Україні День Матері відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.

Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.

День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.


До свята у читальному залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку-привітання "Найдорожчі-наші Мами"
 

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

До Дня Матері викладач худ.школи №9 Капустенко Тетяна Іванівна запропонувала учням привітати матерів зі святом у бібліотеці, діти одночасно презентували свої роботи - портрети любих матусь. 
До кінця травня в читальному залі бібліотеки можна оглянути виставку портретів самих красивих мам у світі. Чудові прикраси для мам теж зроблені руками учнів Капустенко Т.І.
Діти вітали матусь самими добрими словами, бажали щастя, здоров'я та миру.




 

 
Маленьким користувачам нашої бібліотеки  дуже подобається вірш Олександра Дерманського, присвячений мамі. Кожна дитина отримала текст вірша, щоб в неділю, в День Матері, ще раз прочитати його для мами.
Теплий віршик для мами

Мамо, добре, що ти є –
Ніжне сонечко моє!
Від твоєї теплоти
Так і хочеться рости….
Найгарнішу, найдобрішу –
Я люблю тебе найбільше!
І коли дорослим стану,
Теж любить не перестану!
Бо ріднішої, ніж ти,
В цілім світі не знайти!
Добре, мамо, що ти є –
Тепле сонечко моє!
                            Сашко Дерманський

                                                           


В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом!

Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!

Немає коментарів:

Дописати коментар