четвер, 13 квітня 2023 р.

Увічнення пам'яті киян-захисників України

З 10 до 20 квітня представлено інформаційну викладку-вшанування "Повернулися світлою пам'яттю".
Ми шануємо пам’ять тих, хто поклав життя за свободу і незалежність нашої держави – загиблих у російсько-українській війні .
Наш спільний обов’язок – віддати нашу шану і увічнити пам’ять про наших полеглих героїв-захисників.
Майже 100 тисяч киян зараз беруть участь у бойових діях проти російських окупантів. І вже багато з них, нажаль, загинуло.
Київ посідає одне з перших місць за кількістю ветеранів у країні. Та є прикладом для інших регіонів з програм соціального захисту громадян відповідної категорії.
Проте різке зростання кількості ветеранів та членів їх сімей вимагає нового підходу в питаннях реінтеграції та соціалізації учасників бойових дій та членів їх сімей - створення єдиної системи ветеранської політики в місті.
За словами столичного мера, Концепція реінтеграції та підтримки киян-ветеранів стане основою для формування нової міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України.


Зокрема, Концепція містить такі напрями політики у сфері ветеранської спільноти, які потребують нагального розв’язання:психологічна реабілітація;
фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни;
професійна адаптація та працевлаштування;
медичне забезпечення;
популяризація позитивного образу ветерана.




У столиці 15 жовтня 2022 року відкрили та освятили пам’ятний знак на честь киян-добровольців 112 бригади Територіальної оборони Збройних сил України, які поклали своє життя за свободу та незалежність України.

Пам’ятник встановили на території одної з воїнських частин, на місці, де у перші дні повномасштабної російської агресії формувалися роти та батальйони з киян-добровольців для захисту столиці.
Хрест зроблений з каменю, видобутого виключно в Україні. 

В основі пам’ятника — "петлюрівський хрест" — український військовий символ Армії УНР та української визвольної боротьби столітньої давнини. Також у пам’ятнику розміщений нарукавний знак киян-добровольців зі 112 бригади територіальної оборони - на якому зображений лук зі стрілою — стародавній герб київського замку, герб міста Києва, а пізніше герб київської козацької сотні.
112 бригада Територіальної оборони Збройних сил України була сформована у перші дні повномасштабної російської агресії у лютому 2022 року з добровольців-мешканців Києва. Воїни 112 бригади ТРО ЗСУ брали активну участь в оборони столиці від російських окупантів, а пізніше брали участь в боях проти російського окупанта на Сході та Півдні України, зокрема воїни бригади брали активну участь в українському контрнаступі на Харківщині та Донеччині (за матеріалами https://suspilne.media/295656-u-kievi-vidkrili-pamatnik-na-cest-kian-zahisnikiv-ukraini/)
Дякуємо за вашу стійкість і вашу мужність!
Ви - назавжди в наших серцях!

Немає коментарів:

Дописати коментар