понеділок, 8 листопада 2021 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху


З 1 до 10 листопада розгорнуто книжкову виставку-застереження "Дорожні правила нам треба знати, обачними і обережними зростати!"

З 15 по 21 листопада 2021 року буде проведено 2-ий етап Тиждень безпеки дорожнього руху.

Він покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання.




Україна приєдналася до 6-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який у всьому світі пройшов із 17 по 23 травня 2021 р. Тиждень відкрив Друге Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., схвалене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 74/299 на 74-й сесії в серпні минулого року, з амбіційною метою скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50% до 2030 року. Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності.










Тематика 6-го Глобального Тижня безпеки дорожнього проходить під гаслом #StreetsForLife#Love30 та присвячена обмеженню швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про належну транспортну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.
З метою підтримки цілей Десятиліття та загальносвітової тематики Україна провела традиційний всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху – І етап навесні з 17 по 23 травня 2021 року та ІІ етап восени – з 15 по 21 листопада 2021 року.









Безпека на дорозі – дуже важлива тема, яку необхідно обговорити з дитиною. Навіть якщо ви будете проводжати і зустрічати маленького пішохода зі школи, питання безпечного дорожнього руху повинен постійно бути під вашим пильним контролем.
Варто відзначити, що дитина в усьому бере приклад з батьків, в тому числі і «законам доріг». Ви можете починати вчити правила дорожнього руху для дітей ще з дошкільного віку, моделюючи різні дорожні ситуації з використанням іграшок-машинок, а також під час катання на дитячому електромобілі або велосипеді.
















Дорога і транспорт приховують в собі безліч небезпек для дитини, тому батьки повинні розповідати малюкам про правильну поведінку на проїжджій частині та в транспорті, познайомити дошкільнят з основними дорожніми знаками.





Правила дорожнього руху для дітей
Наступні правила дорожнього руху дитина повинна дотримуватися неухильно:
 - тротуаром потрібно йти як можна далі від проїжджої частини;
 - перед тим як перейти вулицю, потрібно зупинитися біля проїжджої частини, потім подивитися наліво і направо, а потім знову швидко наліво;
 - починати переходити вулицю дозволено тільки коли загориться зелене світло світлофора;
 - переходити дорогу потрібно в безпечних місцях – біля світлофора і на переході, позначеному «зеброю» або, принаймні, на перехресті – тут водії машин уважніші;
 - не можна кидатися в транспортний потік стрімголов.

Завжди будьте уважними і обережними на дорозі!

Немає коментарів:

Дописати коментар