вівторок, 1 червня 2021 р.

1 червня-Міжнародний День захисту дітей

З 1 до 5 червня розгорнуто віртуальну книжкову виставку "Щаслива Країна Дитинства".
1 червня відбувся День інформації "Нехай веселка різнобарвна грає, і дітвора у мирі лиш зростає!".
Міжнародне свято запроваджене з метою привернення уваги до проблем дотримання прав і охорони здоров'я дитини.
Кожного року в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят.




















Міжнародний день захисту дітей має сталу дату святкування – 1 червня. Вона є постійною, починаючи з 1950 року, коли свято відзначалося вперше.
Вважається, що рішення про проведення такого свята було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. День захисту дітей було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни.











Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах відбулося святкування Міжнародного дня дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним.
Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров'я дитини, які досі є однією з найбільш актуальних проблем у багатьох країнах.
Міжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.




















ПРАВА ДИТИНИ. Збірник документів.-Львів:Оксарт, 1995.-112 с., іл.
Книга подає найважливіші міжнародні документи, що стосуються прав дитини, такі як "Декларація прав дитини", "Конвенція ООН про права дитини", "Всесвітня декларація про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей", "витяги із "Пекінських правил" та інші. Видання ілюстроване добіркою фоторобіт на тему "Світ дитинства".


Україна починається з тебе: поезія і проза для дітей шкільного віку/упорядник М. М. Морозенко.-Київ: Видавництво "Фенікс", 2017.-256 с.: іл.
У збірнику зібрано найкращі патріотичні твори сучасних київських авторів, які пишуть для дітей. Залюбки читатимуть книгу ті, хто прагне зміцнити себе словами любові до рідного краю.


Лариса Денисенко, Олександр Ільків, Андрій Стельмащук, Альона Шуліма. Я і Конституція.-Львів: Видавництво Старого Лева, 2019.-88 с.
Конституція-найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати свої мрії.



Вітаємо з Днем захисту дітей!
Бажаємо зануритися у свято щастя, усмішок і щирої дитячої радості!

Немає коментарів:

Дописати коментар