середу, 31 березня 2021 р.

До Міжнародного дня дитячої книги




З 1 до 8 квітня розгорнуто віртуальні книжкові виставки "Зростай разом з книгою!" та "До улюблених казок на гостини: казки Андерсена", що присвячена Міжнародному дню дитячої книги.





Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.

Для довідки: Ганс Християн Андерсен народився 2 квітня 1805 року в маленькому містечку Оденсе, розташованому на одному з датських острівців - Фіонсе. Він був неперевершеним казкарем, проте Андерсен не писав тільки для дітей. Він хотів, щоб його казки читали і дорослі. Ганс Християн Андерсен злився, коли його називали дитячим казкарем і говорив, що пише казки як для дітей, так і для дорослих.


В цей день, 2 квітня, підкреслюється важлива роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
(За матеріалами https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=64)




Адлер М. Як прочитати книгу. Класичний посібник із розумного читання/ Мортімер Дж. Адлер, Чарльз Ван Дюрен: пер. з англ. І. Дубей, В. Зайця. - Київ: Вид. група КМ-БУКС, 2018. - 456с.
Найкращий та найпопулярніший у світі посібник із розуміння прочитаного тексту для вибагливих читачів. Ця книга вперше вийшла 1940 року і відтоді вийшла понад півмільйонним накладом різними мовами світу. Це видання пояснює різні рівні читання та розказує, як на них перейти. Також книга містить опис різних читацьких технік.


Бачинський А. З Енштейном у рюкзаку: повість. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. - 152с.
Мандрівка школярів у гори, яка б мала стати чудовим відпочинком, обернулася несподіваною пригодою для трьох однокласників - красеня-футболіста Олега, красуні Солі та тихого і таємно закоханого у Солю Юрка. Як знання законів фізики та вміння застосовувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах - читайте у захопливій пригодницькій повісті.


Нестайко В. З. Пригоди журавлика: Казкова повість. - Київ: Країна Мрій, 2014. - 96 с.: іл.
Хто сказав, що журавлик неодмінно мусить журитися? Наш журавлик із цим категорично не згоден, адже народився вельми життєрадісним. Ця риса характеру допоможе пташеняті у великому місті, куди він вирушає, щоб визволити друга. І тут починаються справжні пригоди!



Слейтер К. Розумник. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. - 232с.
Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Вона про те, як нелегко буває жити в сім`ї, коли вітчим ображає маму, як почуваєшся, коли однокласники вважають тебе "не таким", і як це - бути бідним і втратити власну домівку... А ще - це історія про любов, яка здатна подолати всі труднощі і страхи. За цю книжку британська письменниця Кім Слейтер отримала десять літературних нагород.


Андерсен Г. К. Казки. - Харків: Торнадо, 2002. - 128 с.: іл.
АндерсенГ. К. Казки. - Київ: Махаон-Україна, 2005. - 96 с.: іл.-(Найкращі казки)
До цих видань увійшли популярні казки всесвітньо відомого письменника Ганса Крістіана Андерсена, що стали улюбленими для мільйонів дітей у всьому світі.

Зростаймо разом з книгами!

Немає коментарів:

Дописати коментар