середу, 24 березня 2021 р.

До Всеукраїнського тижня дитячого читання


З 22 до 31 березня представлена віртуальна виставка-рекомендація "Тиждень книжкових сюрпризів".

Щорічно останній тиждень березня присвячений Всеукраїнському тижню дитячого читання.


Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.



Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина.
Нерідко книга, прочитана ще в дитинстві, залишається в пам`яті на все життя.
Варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя.

Пропонуємо цікаві видання , які варто прочитати:


Дяченко М. та С. Приголомшливі пригоди просто поруч. - Харків: Фоліо, 2019. - 31 с.:іл. - (Дитячий світ).
Про коротенького черв`ячка і його задовгу матусю та про відчайдушну червону жабу, про те, як конячка на зебру перетворилася, та про корову, що дає пальне, про зірку фламінго із черева крокодила та зеленого зайця, закоханого у капусту, про бабусю, що варила ранок і вечір, та про зозуленятко-вороненятко ви дізнаєтеся із цієї веселої, з кумедними малюнками книжки відомих письменників Марини та Сергія Дяченків.


Стовелл Луї. Дракон у бібліотеці. - Київ: Видавничий дім "Маміно", 2020. - 224 с.
Кіт обожнює гасати надворі, лазити по деревах, бруднити одяг і саму себе. А от сидіти з книжкою-це так нуууууудно... Точно не для неї! Принаймні було. Поки двоє найкращих друзів не затягнули її до звичайної незвичайної бібліотеки, де ростуть книгодерева і мешкають... Цссс! Візьміть до уваги: в бібліотеці не можна галасувати, але інколи можна врятувати світ.


Фонтан казок. Сучасні українські казки / Ю. Винничук, С. Дерманський, Г. Ткачук та ін.; упор. І. Андрусяк. - Київ: Фонтан казок, 2019. - 168 с., іл.
Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі - як найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський, Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун, Богдана Матіяш, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько...), так і ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті.
Тож із цією книжкою Ти не лише з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди - у справжній фонтан казок, а й дізнаєшся про те, яка вона - сучасна українська казка. Народжена із глибоченних народних традицій - і водночас по-сучасному яскрава, різноманітна, ефектна й іронічна.


Гантер Ерін. Таємниці Кланів. Путівник по серії. - Харків: АССА, 2019. - 176 с. - (Коти-вояки).
Коти-вояки розкривають свої найприхованіші таємниці! На сторінках путівника вони пояснюють, як і коли виникли лісові Клани, знайомлять із легендарними провідниками та медикотами, влаштовують екскурсію найпотаємнішими куточками власних домівок і розказують про те, чого ніколи і нікому не розповідали. Міфи та щирі зізнання, пророцтва і вояцькі закони, бойові прийоми та містична сила - це все світ котів-вояків, сповнений пригод і захоплюючих подорожей.


Космовська Б. Великий вибух, або К. проти К. / Барбара Космовська, Ґжегож Касдепке. - Харків: ВД "ШКОЛА", 2020. - 176 с.
У віртуальному світі багато переваг: зокрема, там можна бути ким завгодно і писати про себе що хочеш. Можна вигадувати історії, фантазувати, виставляти якісь фотки. Можна бути крутим і класним! Все одно ж ніхто не знає, як усе є насправді. Та чи довго можна вдавати з себе когось? І що станеться, коли правда зненацька вийде назовні?


Ігор Калинець. Данка і Крак. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. - 128 с.
"Данка і Крак" - казка відомого українського поета-дисидента, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Ігоря Калинця про дивовижну дружбу дівчинки і птаха.
Одного погожого дня до Данки завітав незвичайний гість - крук на ім'я Крак, який уміє розмовляти. Скільки цікавого з історії давнього Львова він їй розповів! Але, виявляється, птах, з яким так полюбила спілкуватися дівчинка, прилітає неспроста. Він розповідає їй про загадкового козака-характерника Купер'яна, таємницю якого Данці доведеться розгадати самій...


Шануйте й бережіть її Величність Книгу!

Немає коментарів:

Дописати коментар