четвер, 25 квітня 2024 р.

Літературна зустріч з письменником Віктором Полянко


25 квітня відбулась літературнo-туристична зустріч-мандрівка "Читання, що згуртовує і дарує сили!". До бібліотеки завітав письменник Віктор Полянко з презентацією книги "Приборкання Кичери". На зустріч були запрошені учні 5-Б класу спеціалізованої школи №220.

Віктор Полянко є автором книг для дітей та підлітків «Приборкання Кичери» та «Халепи Грицька Траблюка»
Його повість «Приборкання Кичери» перемогла у конкурсі «Дитяча Коронація слова»-2021 у номінації «Повісті» та відразу сподобалася юним читачам справжнім драйвом, динамічним сюжетом, теплим гумором, родинною атмосферою та живими яскравими героями.

І це закономірно. Бо ж сам письменник – людина небуденна, динамічна та глибока. Пан Віктор – кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник Лабораторії методів та технологій штучного інтелекту Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова, «шалений» татусь двох чудових читачиків і мандрівник, залюблений у історію та краєзнавство, шахи і настільні ігри, фотографію та велосипед! (За матеріалами https://chl.kiev.ua/KEY/Books/ShowBook/812)



























Книга автора “Приборкання Кичери” здобула відзнаку в Міжнародному літературному конкурсі “Дитяча Коронація Слова” (2021 року) у номінації “Дорослі для дітей”. Книга розрахована на широке коло читачів, її можна сміливо брати до рук підліткам та їх батькам, адже автор пише в легкому гумористичнoму стилі.
Українська підліткова та дитяча літератури зараз дуже сучасні, і відображають справжнє життя у XXI-ому столітті з його модерністю, розвитком і проблемами. Але головне у книзі сюжет, особиста історія, яка знайомить нас із сім'єю хлопчика Мирика (і ним самим, звісно), котра вирушає в подорож у гори. Мандрівку, спочатку не дуже бажану для самого Мирика, але яка точно стала б одним із найкращих його спогадів, якби він був сусідським хлопчиком, а не персонажем твору.



























Проста і доступна мова викладення зовсім така, яку зараз можна почути на вулицях наших міст, але у той же час вона цілком розкриває характери героїв, їхні бажання і зміни ставлення до пригод, що чекають на родину Мирика в дорозі. Автор показує різні світогляди батьків і дітей, які видозмінюються протягом пригоди, та навчають читача багатьом речам – важливості взаємоповаги, теплоти до найрідніших, у деяких моментах навіть відстоювання особистих меж, коли вони порушуються випадковими знайомими у подорожі.
На сторінках книги точно є де розгулятися дитячій фантазії, адже, тут чекають і “зомбі”, і криївки, і загадкові печери, і шукання шляху за допомогою зір і компасів, і неймовірні краєвиди Українських Карпат.
І в той же момент твір пронизаний діалогами Мирика з мамою Олею і татом Дмитром, забаганками маленької сестрички Яринки, деколи непорозумінням поколінь, деколи моментами примирення, але абсолютно точно великою любов‘ю найрідніших сердець.




























Ми мандрували разом з героями книг рідними Карпатами, Віктор Полянко цікаво розповідав про родинне захоплення туризмом.
Різноманітні туристичні знаряддя стали цікавим доповненням до наших мандрів: компас, ліхтарики, туристичні карти, каремати, газова горілка, туристичний компактний посуд.
Головне у турпоході-знати правила безпеки, з якими письменник ознайомив дітей.


Головна родзинка оповідань пана Віктора – це позитивний фінал в кожній історії. «Як би погано не було, потім все виходить на краще», – говорить письменник.

Маємо вже книги "Приборкання Кичери" та «Халепи Грицька Траблюка» у нашій бібліотеці!

Запрошуємо до читання цих чудових творів для дітей і підлітків!



Добрий гумор в історіях – найкращі ліки від безнадії та зневіри!
Пориньте у мандрівку разом з сучасною українською родиною!
Спільне читання згуртовує і дарує сили вистояти за будь-яких обставин!

3 коментарі:

  1. Дякую за чарівну зустріч! Мені дуже сподобалися і юні слухачі, і співробітники, які все так чудово організували.

    ВідповістиВидалити
  2. Молодці! У вашу бібліотеку завжди приємно заходити і спілкуватися з колективом! Так тримати!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Щиро дякуємо за теплі слова! Завжди вам раді! Перемоги і Миру!

    ВідповістиВидалити