середу, 20 липня 2022 р.

Україна – ЄС

З 18 до 26 липня 2022 в бібліотеці представлено інформаційну викладку «Все, що ви хотіли знати про євроінтеграцію» (Україна – ЄС).

Наше прагнення стати повноправним членом ЄС записане в Конституції України.
Місце України у політичному і культурному просторі Європи.

Приклад тому – нинішня всебічна підтримка Європейським Союзом нашої країни у політичному, військовому, економічному напрямах.
Євроінтеграція – це довготривалий і складний процес, але своєю боротьбою ми демонструємо свою відданість демократичним принципам і не звернемо із цього шляху.












У 2014 році між Україною та Європейським Союзом було підписано Угоду про асоціацію. 16 вересня того ж року Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це рішення підтримали 355 депутатів Верховної Ради та 535 європарламентаріїв. Протягом 2014–2017 років Угоду ратифікували інші національні парламенти усіх країн ЄС. 11 червня 2017 року набула чинності угода про безвізовий режим України з ЄС. 11 липня 2017 року Рада ЄС затвердила Угоду про асоціацію з Україною та ЄС, таким чином Європейський Союз остаточно завершив ратифікацію Угоди, що дозволило розпочати повну імплементацію Угоди з 1 вересня 2017 року.


28 лютого 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Європейський парламент проголосував за резолюцію, у якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статус кандидата в ЄС, визнавши у такий спосіб європейську перспективу України.
23 червня, лідери 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.


Український народ поділяє спільні цінності з країнами-членами ЄС. Війна не спинить нас на шляху до ЄС. Спільними зусиллями ми здолаємо ворога, відбудуємо Україну й станемо рівноправним європейським партнером.


Немає коментарів:

Дописати коментар