четвер, 14 липня 2022 р.

16 липня - 32 річниця прийняття Декларації про Державний суверенітет України

З 11 до 18 липня 2022 в бібліотеці представлено інформаційну викладку «Державність нам не впала з неба!», присвячену 32-й річниці прийняття Декларації про Державний суверенітет України

30 років тому було зроблено важливий крок до незалежності  - 16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР конституційною більшістю народних депутатів – 355 голосів “за” при чотирьох “проти” та одному, який утримався, ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Документ проголосив суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах. Декларація стала важливим кроком на шляху до незалежності. Базові положення цього документа згодом стали основою законодавчих актів державного значення – Конституції та законів України.


Декларація визначила долю і майбутнє всього українського народу.
Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності. Нею визнавалося право української нації на самовизначення. Ухвалення цього документа засвідчило історичний вибір українців – творення самостійної демократичної правової держави.




Торуючи шлях до правової та заможної України, нам доводиться долати чи не найскладніші випробування за роки незалежності. Високу ціну платимо за суверенітет та цілісність країни. Згадаймо цього дня Героїв, що жертвували та жертвують життям заради миру та незалежності нашої держави.




Немає коментарів:

Дописати коментар