суботу, 4 грудня 2021 р.

6 грудня - День Збройних Сил України

З 1 до 8 грудня представлено книжкову виставку "Українське військо: багатовікова історія та славні традиції".

Загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Саме свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.
Не дивлячись на виниклі економічні та інші труднощі, які випали на долю нової незалежної української держави з розпадом Радянського Союзу, діючому складу українських військових вдалося не лише зберегти високий професіоналізм, боєготовність і хороші армійські традиції, але і стати однією з найсучасніших і боєздатних армій на пострадянському просторі. На сьогоднішній день сили українських миротворців широко затребувані всім світовим співтовариством, що свідчить і про високі технічні можливості, і про довіру до професійної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.
До складу української армії входять всі роди військ, які представлені Повітряними і Військово-морськими силами України, а також Сухопутними військами. У структуру Сухопутних військ входить армійська авіація і аеромобільні війська, механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, високомобільні десантні війська і Війська протиповітряної оборони. У структуру Повітряних сил включені винищувальна і штурмова авіація, розвідувальна, транспортна і бомбардувальна авіація, зенітно-ракетні та радіотехнічні війська.
Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук. 
(За матеріалами https://www.dilovamova.com/index.php?page=142&calendar=professional&holiday=325&year=2021)

Для віртуального ознайомлення пропонуємо такі матеріали:




Лукасевич А. І. Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі. - київ: ПП "Агентство по розповсюдженню друку", 2015. - 128 с.: іл.
Ілюстроване дитяче видання, присвячене захисникам української землі - активним учасникам АТО. Головні герої - славні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.





Героям Слава!: розповіді для дітей про героїв фронту і тилу. - Київ: Видавництво "Мамине сонечко", 2016. - 49 с., іл.
Наші воїни повертаються з війни, і ми хочемо почути їхні розповіді про бойових побратимів, про героїчні вчинки, які самі воїни вважають простою роботою. Бо все це наближає нашу Перемогу!




Відбудова українського війська// Сорока Ю. 100 важливих подій історії України. - Харків: "ФОЛІО", 2019. - С.202-203.
Розділ книги розповідає про процеси в українській армії, які тривали від здобуття незалежності до весни 2014 року, коли українську армію тотально руйнували. Проте з весни 2014 року стало зрозуміло, що без сильного війська опиняється під загрозою саме існування України як незалежної держави. За короткий час було створено якісно нову армію.

















У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших славних військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів і всіх благ!

Божих благословень Вам і Вашим родинам!

Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар