четвер, 23 лютого 2023 р.

"Рік незламності" - річниця повномасштабного вторгнення росії в Україну

З 17 до 27 лютого користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитись з матеріалами патріотичної інформаційної викладки "Здаватись не будемо! Разом ми сила! До перемоги! Все буде Вкраїна!" (М. Солтис-Смирнова).

24 лютого буде рівно рік з моменту початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.
24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, яке називає "спеціальною операцією". Військова кампанія почалася після тривалого нарощування російських військ з листопада 2021 року вздовж кордону України з рф і білоруссю та визнання органами влади росії 21 лютого 2022 року терористичних утворень на території України - так званих «ДНР» і «ЛНР» - як державних утворень. З першого дня вторгнення росія порушує правила ведення війни і масово чинить воєнні злочини.


Для більшості громадян України напад росії став шоком. Проте російсько-українське протистояння має глибоке історичне коріння. Історія стосунків українського і російського народів - це літопис воєн, визвольних повстань українців і послідовної політики русифікації та асиміляції українців.
Два тижні до 24 лютого 2022-го були чи не найнапруженішими в історії незалежної України. Росія зібрала війська на нашому кордоні, світові лідери намагалися напоумити путіна, Україна щодня проводила переговори про нові санкції та військову допомогу, а ЗМІ та розвідки називали можливі дати нападу.
В останні місяці війна на сході України перетворилася на повільну м'ясорубку, в якій жодна зі сторін не має переваги. Представники Байдена вважають, що критичний момент настане цієї весни, коли Росія, як очікується, розпочне наступ, а Україна перейде в контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території.
 
Настав час усвідомити, що росія - це постійний виклик Україні, на який слід безперервно знаходити адекватну відповідь, формуючи українську національну ідентичність як рівнозначну фактору національної безпеки. І так триватиме доти, доки світ не буде звільнено від російської імперії, а на її місці не виникнуть національні держави, які поважатимуть правила цивілізованого співжиття. Випробування "русским миром" стане найважчим іспитом, який Україна має скласти, аби повною мірою набути державний суверенітет, проголошений у 1991 році.
Це рік запеклої боротьби, рік важких днів і ночей, рік болючих втрат, але й також рік сили, хоробрості та звитяги, та головне – віри у перемогу!



 Долучаймося до вшанування пам’яті полеглих воїнів ЗСУ 
 та всіх невинно убієнних, чиї життя цинічно забрала росія! 
 Віримо у перемогу! 
 Разом проти російської агресії! 


Немає коментарів:

Дописати коментар