вівторок, 22 листопада 2022 р.

До Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

З 21 до 30 листопада представлено інформаційну викладку "Діємо проти насильства!"

У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства.

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, для обізнаності суспільства і створення соціального простору, вільного від насильства.


Період кампанії охоплює наступні важливі дати:25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.



Проведення акції «16 днів проти насильства» ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства 1991 року, нагадує Національна соціальна сервісна служба України.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1999 року, але відзначати його почали з 1981 року — як пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.





Кияни, що постраждали від домашнього насильства, можуть звертатись телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за номером: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 із мобільного.

Також можна особисто прийти до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером: 102.

Матеріали інформаційної викладки спонукають користувачів бібліотеки до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяють вихованню в них людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Немає коментарів:

Дописати коментар