пʼятницю, 27 серпня 2021 р.

До Дня пам`яті захисників України


З 20 до 31 серпня розгорнуто віртуальну книжкову виставку-шану "У лиху годину захистили державу! Слава Україні і Героям Слава!".

27 серпня відбулась патріотична година "Каже народ: "Не вмирають Герої!".

Президент України Володимир Зеленський 23 серпня 2019 року підписав Указ № 621/2019 "Про День пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України".

Відзначення Дня пам`яті відбувається щорічно 29 серпня.














Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули понад 400 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили у полон, 158 вважаються зниклими безвісти.


























Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях є символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
 

Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.















Російська агресія на Сході України і в Криму//Сорока, Ю. 100 важливих подій історії України: Справжня історія/Юрій Сорока. - Харків:"Фоліо", 2019. - С.190-191.
В книзі розповідається про важке випробування нашої землі - агресію сильного і безжального сусіда - Російської Федерації. Зокрема, про оточення українських військ в районі міста Іловайськ частин ЗСУ і добровольчих батальйонів.
29 серпня 2014 року колона українських військ, яка за домовленостями з російською стороною виходила з оточення, була піддана масовому обстрілу. Загинуло понад 400 українських вояків.



















Агресія Росії на Донбасі//Палій, О. Короткий курс історії України/Олександр Палій. - Київ.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - С.449-463.
Висвітлюються події початку і розвиток російської агресії на Донбасі, ключові події,завзятий опір української армії та єдність нашого народу.





Пісні нескорених війною. Частина І/Головний редактор, упорядник Юрій Стеценко. - Тернопіль: ТОВ Видавництво "Крила", 2020. - 208 с.
Пісні новітніх Героїв за волю і славу України об`єднує одне - безмежна любов та відданість своїй землі.
Покоління за поколінням вони, нескорені війною, ідуть у бій з піснями на устах.
















Сьогодні українці підтверджують давню славу волелюбного народу. А головне - відстояли і відстоюють можливість вільно жити на своїй землі.


"Україно, ти - моя молитва,
Ти моя розпука вікова...
Гримотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права."
                                                      Василь Симоненко


Пам'ятаймо і шануймо наших захисників!

Немає коментарів:

Дописати коментар