четвер, 21 вересня 2017 р.

На вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20 вересня 2017 року відбулась бесіда-вшанування «Пам’ять про невинно убитих згуртовує всіх нас, живих!»

Користувачі бібліотеки і бібліотекарі вшанували відвагу, силу духу, стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.







Присутніх ознайомлено з Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Спілкувались з маленькими читачами про те, що тема Небесної Сотні широко представлена в творчості українських музикантів, режисерів, письменників і журналістів.
Згадували подвиг людей, яких об’єднав Майдан. 



Нещодавно бібліотека отримала книгу 
Майдан і Церква.- К.: Техніка, 2015.
В книзі висвітлено не тільки хронологію подій, але й експертні оцінки політиків, державних діячів, релігієзнавців, які розкривають суть духовного Майдану, зміст Революції Гідності.



Також увазі читачів представлено нову книгу 
Щоденики Майдану. Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах.- К.: «Видавництво «Фенікс», 2016.
Тут у спогадах творчих людей відображено їхній досвід пережитого та міркування про роль мистецтва у протестних акціях Революції Гідності.






Майдан, Революція Гідності – це подія, яка, на жаль, стала великою трагедією. Треба пам’ятати про тих, хто загинув, з тим, щоб робити користь для тих, хто далі живе!

Немає коментарів:

Дописати коментар