вівторок, 5 грудня 2023 р.

6 грудня - День Збройних Сил України


6 грудня — одна з найважливіших дат в Україні: День Збройних сил України, які відстоюють шлях у вільне майбутнє для всього народу.

З 1 до 9 грудня 2023 року до Дня Збройних Сил України у бібліотеці представлена книжкова виставка–шана «У серцях сміливих вояків – Гідність волелюбних козаків!»


Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Щодня тисячі бійців ЗСУ захищають країну на передовій, охороняють її кордони на землі, у воді та в повітрі.
Попри економічні та інші труднощі, які зазнала нова незалежна українська держава після розпаду Радянського Союзу, українським військовослужбовцям вдалося не тільки зберегти високий професіоналізм, боєготовність і традиції, але й стати однією з найсучасніших і ефективних армій у пострадянському просторі. 
 
Сьогодні вони стримують ворога в Донецькій та Луганській областях, а також готові до виконання поставлених завдань скрізь, де в цьому виникне потреба.
 
Професійне свято всіх українських військовослужбовців вже давно завоювало загальноприйняту повагу та шану, як зі сторони народу, так і в офіційних державних структурах на всіх рівнях.
Це свято визначене датою прийняття Закону незалежної України від 6 грудня 1991 року Про Збройні Сили України. Саме День Збройних Сил України був встановлений у 1993 році за постановою Верховної Ради України від 19 жовтня № 3528-XII. Таким чином, у 2023 році дата святкування дня ЗСУ залишається незмінною і припадає на середу, 6 грудня.
 
Щорічно, з нагоди цього дня, вручається Премія імені Богдана Хмельницького за найкращі літературні, мистецькі твори та роботи журналістів, присвячені військовій тематиці.

Український воїн — це надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність мають велике значення, особливо зараз, під час війни.

В цей святковий день ми висловлюємо свою вдячність та повагу захисникам нашої держави. Вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя, захищаючи нас та незалежність української держави від військової агресії росії!


  Слава Героям — Захисникам України!  

Немає коментарів:

Дописати коментар