четвер, 16 листопада 2023 р.

20 листопада-Всесвітній день дитини


З 13 до 21 листопада розгорнуто книжкову виставку-побажання "Нехай щасливі будуть всі на світі діти, нехай ласкаво сонечко їм світить!".

Щорічно Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада. У цей день в 1989 році була прийнята "Конвенція про права дитини", яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім'ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння.
Це свято було створено, щоб ніхто з нас не забував, як важливо піклуватися про "маленьку людину" поруч. По всій Землі десятиліттями успішно працюють фонди допомоги хворим дітям і сиротам.

Конвенція ООН про права дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини, була ратифікована Україною ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року.
Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.


Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, гостро переживають наслідки самих серйозних суспільних проблем: криза сім’ї, бідність, соціальні проблеми, недосконалість роботи державних механізмів захисту прав тощо.
Нажаль, у світі абсолютно здоровими народжуються менше третини дітей. Кожна сьома дитина виховується в неповній сім’ї. У соціально несприятливих умовах, не отримуючи необхідного виховання і освіти, проживають 6 млн підлітків.
Сьогодні діти України зустрічають Всесвітній День Дитини під обстрілами ракет, бомб, мін, снарядів російської армії.
Станом на 27 жовтня 2023 року 510 дітей загинуло, 1650 постраждало внаслідок повномасштабної збройної агресії (Офіс Генерального прокурора України).
Російська армія намагається залякати нас, ганебно наносячи ракетні удари по цивільних будинках і закладах освіти, цілеспрямовано знищуючи об’єкти енергетичного забезпечення, залишаючи без тепла і світла лікарні, дитячі садки, школи!
Але рашисти ніколи не здолають того патріотизму, який з кожним підступним ударом лише зміцнюється у свідомості українських дітей!

 МИ ОБОВ’ЯЗКОВО ПЕРЕМОЖЕМО! 
 СЛАВА УКРАЇНІ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар