середу, 13 жовтня 2021 р.

14 жовтня-День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисників та захисниць України


З 4 до 15 жовтня представлено книжкову виставку-шану "На варті Української держави - сміливі, сильні, славні!"

Представлені інформаційні матеріали розкривають суть багатостолітньої боротьби українського народу за свободу і незалежність, яка тривала і триває досі.














Пропонуємо для віртуального перегляду такі видання з нашого фонду:





Лепко В. І. Українське козацтво.-Харків: "ТОРСІНГ ПЛЮС", 2008.-95 с. іл.
Книжка розповідає про визначне явище в українській явище в українській історії - козацтво. Гортаючи її сторінки, ви дізнаєтесь, як і коли воно виникло, як жили козаки, як боронили землі Батьківщини від ворогів і загарбників, як вони воювали і перемагали.

 

Небесна Сотня/К. Богданович, Х. Бондарева, Ю. Бухтоярова та ін.-Харків: Фоліо, 2015.-206 с.:іл..-Укр. та рос. мовами.
Це книга -реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше - своє життя - заради того, аби Україна та всі ми встали з колін.
Герої цієї книги - звичайні люди з різних куточків нашої держави. Якби не Майдан, вони б ніколи нез устрілися. Це він їх об 'єднав, зробив побратимами та "воїнами світла".

 
Галина Кирпа. Мій тато став зіркою.- Львів: "Видавництво Старого Лева", 2015.- 36 с., іл.
Це зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім недитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. А полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою...

 
Пісні нескорених війною. Частина 1/Головний редактор, упорядник: Юрій Стеценко.-Тернопіль: ТОВ Видавництво "Крила", 2020.-208 с.
Славна пісенна традиція України, І серед багатого розмаїття родів та видів фольклору чи не чільне місце посідає наша народна лірика. Козацькі, солдатські, стрілецькі, повстанські, пісні новітніх Героїв за волю та славну Україну- усіх їх об`єднує одне - безмежна любов та відданність землі, за яку "душу й тіло", "за її волю, за честь, за славу, за народ!" мільйони українських чоловіків, мільйони гордих і незламних українських воїнів століття за століттям вперто, незламно, безстрашно віддають свої життя, здобуваючи перемогу.

 
Морозенко Марія. Доросла зима: повість/Марія Морозенко.- Київ: Саміт-книга, 2020.-176 с.
Коли в країні розпочинається революція та війна, і коли у твоєму рідному місті з`являються переселенці, а у класі - новенька з Криму, і коли життя щедро засипає тебе, ніби снігом, нескінченністю запитань і тривог - тоді неминуче приходить ДОРОСЛА ЗИМА. Твоя особлива пора, в якій ти перестаєш бути дитиною, проживаючи дорослі проблеми, дорослу відповідальність, і, звісно, дорослу закоханість. Без цього ж ніяк. А далі вже як складеться...

 
Героям Слава!: Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу.-Київ:"Мамине сонечко".-2016.-48 с., іл.
 
Наші воїни повертаються з війни. І розповідають, Або скупо кидають по слову. Або просто мовчать. Але ми хочемо почути їхні розповіді про бойових побратимів, про героїчні вчинки, які вони вважають простою роботою. У книжці - пряма мова воїнів, які боронять Україну! 
Віримо в вас! Цінуємо вас! Любимо вас!

 
Лукасевич А. І. Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі.-Київ: ПП"Агентство по розповсюдженню друку", 2015.-128 с., іл.
Ілюстроване дитяче видання, присвячене захисникам української землі - активним учасникам АТО. Головні герої - славні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто-блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.





 Вітаємо зі святом 
 захисників та захисниць 
 України! 




Немає коментарів:

Дописати коментар