пʼятницю, 9 жовтня 2020 р.

До Дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України

З 7 по 16 жовтня пропонуємо книжкову виставку - шану "Зростаймо мужніми: від козаків до кіборгів".
14 жовтня маємо 3 важливих для українців свята - Покрови Пресвятої Богородиці (покровительки славного військ козацького, День українського козацтва та День захисника України.
Захист своєї Батьківщини від ворогів - свята справа для кожної людини. Вона вимагає сміливості, честі, відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

Доньки і сини України, що боронять нашу землю сьогодні - дійсно справжні нащадки козаків, це наша віра, гордість і приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму.
Це свято є справді всенародним святом, бо захисники України є учасниками національно - визвольних рухів ХХ століття, хто боронив рідну землю під час Другої світової війни, учасники Революції Гідності, добровольці та військові, волонтери, діти і дорослі - всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу.

   


Пропонуємо такі цікаві видання:

Каляндрук Тарас. Дітям про козаків. - Львів: Апріорі, 2018. - 88 с.: іл. - (Серія "Апріорі - дітям")
Книга пропонує популярну розповідь про українських козаків, пластунів, характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру і духовне життя.
Базуючись на численних історичних працях, спогадах та розвідках, книга висвітлює традиції українського козацтва від минулих часів до сьогодення. Розповідь доповнюють численні ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг.











Лепко В. І. Українське козацтво. - Харків: "ТОРСІНГ ПЛЮС", 2008. - 95 с., іл.
Видання розповідає про визначне явище в українській історії - козацтво..Гортаючи її сторінки, ви дізнаєтесь, як і коли воно виникло, як жили козаки, як боронили землі від ворогів, як воювали і перемагали.
Козацтво дало історії багато славетних імен, відомих не лише на теренах України, а й в усьому світі.


Лукасевич А. І. Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі. - Київ: ПП "Агентство по розповсюдженню друку", 2015. - 128 с.:іл.
Ілюстроване дитяче видання, присвячене захисникам української землі - активним учасникам АТО. Головні герої - справжні сини своєї країни, міцні та незламні патріоти з жовто - блакитною бронею, які є своєрідним непереможним щитом українського народу.












Героям Слава!: Розповіді про героїв фронту і тилу. - Київ.:ТОВ "Видавництво "Мамине сонечко", 2016.
Наші воїни повертаються з війни. А ми хочемо почути їхні розповіді, нам потрібно знати про все: про бойових побратимів, про героїчні вчинки, які самі воїни вважають простою роботою, про помічників і про нас з вами. Бо ми всі - своїми діями і мріями - наближаємо перемогу!




Згадаймо і схилімо голови перед тими,
 кому ми завдячуємо нашим спокоєм, 
хто стояв і стоїть 
на сторожі нашого спокійного сну.






Пам`ятаємо! Віримо! Цінуємо! Любимо!

Вітаємо зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар