вівторок, 22 вересня 2020 р.

27 вересня - Всесвітній день туризму та День туризму в Україні

Увазі користувачів пропонуємо книжкову краєзнавчу виставку "Туристичні принади країни: Читай! Обирай! Вирушай!"
Чи любите ви подорожувати? 
Відкривати для себе нові місця, дізнаватися про їхню історію, уявляти їхнє майбутнє?
Мабуть, усі люблять подорожі. Бо це - можливість відкрити таємниці минулого чи просто отримати нові враження, а згодом поділитися ними з друзями.
Якщо багато подорожувати Україною, побувати в багатьої її куточках, можна дізнатися, наскільки дивовижною є наша держава.
У кожній області є місця, які вражають, захоплюють і назавжди залишаються у пам`яті.
Матеріали нашої книжкової виставки дозволяють ближче познайомитися з Україною, торкнутися її багатств та відвідати цікаві місцини.

             

Можливо, саме ці видання надихнуть вас на реальні подорожі, адже карантин колись має закінчитись!
Гортаючи сторінки, ви побуваєте в середньовічних замках Західної України, помандруєте степами Донбасу, відвідаєте славетний острів Хортиця на Дніпрі.
Дізнаєтесь про перший в світі пам`ятник мамонтові, про найвищу українську ратушу, а також про багато інших фактів, подій та пам`яток, якими уславлена наша Батьківщина.

  







  

         










Туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

Популярність туризму пояснюється дуже просто, туризм - це вигода в усіх напрямках. Він не тільки сприяє процвітанню і благополуччю туристичних регіонів, активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки, а й дає величезний заряд бадьорості.
В 1979-му році Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації при Організації Об’єднаних Націй, що розташовувалася на той момент в іспанському місті Торремоліно, заснувала міжнародне свято - «Всесвітній день туризму», яке було запропоновано відзначати 27-го вересня. 
Метою цього свята було не тільки пропаганда туризму, а й широке висвітлення його внеску в економіку як окремих регіонів, так і світового співтовариства в цілому, а також подальший глибокий позитивний розвиток міжнародних зв’язків усіх країн. 
Безліч країн підтримали ініціативу цієї поважної світової організації.
В незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента Україні від 21-го вересня 1998-го року № 1047/98 і носить назву «День туризму», відзначається також 27-го вересня.
Традиційні урочистості, які присвячені до святкування Дня туризму, включають дії для заохочення туристичної активності, знижки та акції. Бізнес і офіційні особи висловлюють свою підтримку туристичної галузі, проходять презентації та відкриття нових туристичних напрямків для всіх категорій туристів.
День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Цілком природно, що це свято і тих, хто сам безпосередньо зайнятий у цій сфері - сфері туристичного бізнесу. 
(За матеріалами https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=223&year=2019)

                  

"Читай! Обирай! Вирушай!" 

Немає коментарів:

Дописати коментар