четвер, 19 березня 2020 р.

«Права людини починаються з прав дитини» (правове виховання)

З 18 до 31 березня 2020 року розгорнуто книжкову виставку «Права людини починаються з прав дитини». Запрошуємо до віртуального ознайомлення! 

Представлені матеріали з правової освіти: Закон України «Про охорону дитинства», «Загальна декларація прав людини», «Конвенція ООН про права дитини», «Всесвітня декларація про забезпечення виживання, захисту і розвитку дітей», витяги із «Пекінських правил». 


Дитинство – найважливіший період в житті людини. 

Доля нації, держави в майбутньому залежить від того, яких якостей будуть люди, котрі населятимуть її. 

В нашій бібліотеці ви знайдете основні документи правового характеру, які допоможуть вам, маленьким громадянам, вповні усвідомити вагу дотримання і впровадження в життя основних положень цих важливих документів. 












Звертаємо вашу увагу на нове видання у бібліотеці : – Я і Конституція [Текст] / Лариса Денисенко, Олександр Ільков, Андрій Стельмащук, Альона Шуліма. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 88 с. 

«Чи знаєш ти, що таке Конституція України? І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже Конституція – це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії. 

Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особистість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку»


Важливо знати не тільки права, а й обов’язки! 

Тож нові видання у бібліотеці тобі допоможуть орієнтуватися у цих важливих питаннях!

Чекаємо на тебе після закінчення карантинних заходів! 

Цікався! Читай! Міркуй! 




Немає коментарів:

Дописати коментар