суботу, 20 січня 2018 р.

До свята Богоявлення Господнього (Водохреща)


З 12 до 22  січня 2018 року розгорнуто книжкову виставку-привітання «Водохресний Святвечір».
19  січня 2018 року – відбулась година духовності «Відкрились небеса безкраї – Христос Хрестився у Йордані!».
Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято Різдвяно-Новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща.














Із Хрещенням Господнім пов’язують хрещення в Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Коли вийшов на берег – з Небес почув голос Бога-Отця, який назвав Ісуса Своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва свята – Богоявлення.
Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог-Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.
Від найдавніших часів християнства Церква вважає освячену йорданську воду за велику святість. Її бережуть цілий рік, вона має силу очищувати і зцілювати душу і тіло людини.
Молитва на свято Водохреща:
«Господи, Боже мій, нехай буде дар Твій святий і свята Твоя вода на відпущення гріхів моїх, просвітництво розуму мого, у зміцнення душевних і тілесних сил моїх, во здравіє душі і тіла мого, в підкорення пристрастей і немочей моїх великим милосердям молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх Святих Твоїх. Амінь».





Немає коментарів:

Дописати коментар