четвер, 12 жовтня 2017 р.

"Свято мужності й відваги" (Урок - свято духовності, патріотизму і національної єдності з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня Захисника України)


12 жовтня 2017 року відбувся святковий урок "Свято мужності й відваги", що поєднав у собі три свята - релігійного, державного і ідеологічного значення.

На святі були присутні учні 4 В класу спеціалізованої школи № 220 та вчитель Оксана Володимирівна.

Урочистий захід розпочався Державним Гімном України.





























Бібліотекарі розповіли про свято Покрови Пресвятої Богородиці, підготували змістовну бесіду "Козацька моя Україна"- про неповторну й легендарну Запорізьку Січ та козаків: ідею та виникнення козацтва, звичаї, культуру та побут, військове мистецтво, видатних гетьманів, значення козацтва для України і світу.
В Україні День українського козацтва відзначається з 14 жовтня 1999 року.
Також наголошувалось на тому, що Президент України П. О. Порошенко з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу 14 жовтня 2014 року підписав Указ, яким в Україні встановлено свято - День Захисника України.
Сьогодні вдячні нащадки низько вклоняються дідам та батькам, які захищали або захищають нашу землю, несуть або несли службу в лавах армії.
Завдяки їм наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватись на щасливе майбутнє.
Всі хлопчики хочуть бути схожими на своїх батьків та дідусів, які виявили високе почуття патріотизму, національної гідності, мужність та героїзм.
Та щоб стати мужнім, надійним захисником, потрібно готуватися до цього з дитинства - бути дужим, спритним, кмітливим, винахідливим, вести здоровий спосіб життя.






















































Спілкування було багатим на прислів`я, приказки, вірші, легенди про козаків, патріотичні пісні.
Відбувся огляд книжкових виставок "Козацька моя Україна" та "Свято мужності і слави".
Особливе захоплення у дітей викликали дитячі творчі роботи учнів художньої школи № 9 "Наш могутній козацький дух".
Нині, коли на східних теренах України йде боротьба за незалежність і суверенітет держави свято набуває особливо важливого змісту,
Маємо бути свдомими і гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків!



"...І не буде переводу 
Українському народу,
Доки з глибини сторіч
Долина козацький клич!"

Вітаємо зі святами!


Немає коментарів:

Дописати коментар