середу, 18 березня 2015 р.

«Любіть Україну!» (Тарас Шевченко)



З 02 березня 2015 по 31 березня 2015 представлено виставку творчих робіт користувачів бібліотеки «Тарас Шевченко: «Любіть Україну!», що присвячена Шевченківським дням.






«Шевченко як явище завжди велике і вічно живе – невичерпний, нескінченний і незупинний»   
(І. Дзюба).

Ми, українці, з гордістю промовляємо його ім’я, що для нас ототожнюється з самою Україною.


Наші діти радо прилучаються до високого Шевченкового слова, що є найповнішим образом душі українського народу, відкривають для себе незвідані береги багатогранного обдаровання нашого Генія.










 
У бібліотеці діти знайомляться з творчою спадщиною Кобзаря: з поезією, з його живописними й графічними творами (репродукціями картин).
Дітям ближче лагідна, мрійлива українська природа, побут українців, відображені у творах Шевченка.
Завдяки своїй великій праці він зумів передати у словесних і живописних творах свою палку любов до народу України і тривогу за її долю.
Діти відкривають свого Шевченка і створюють  творчі роботи, які вражають своєю оригінальністю, щирістю, відвертістю і вірою в Україну.

Увазі користувачів бібліотеки представлено виставку творчих робіт «Відкриваю свого Шевченка» - творчі роботи родини Садовник: Іоанна, Михайла та їх бабусі Світлани Іванівни.





Це малюнки на вшанування Т. Г. Шевченка та його творчості, вишивка, в’язані крючком фігурки Янголят, аплікації та поробки з паперу.







Оригінальною є робота користувача бібліотеки Хлопкова Олександра, учня ліцею №227, 1-В клас «Стояла собі хатка …» - композиція з картону, фанери, природних матеріалів – гілочок дерева, шишок, жолудів, листочків.















Самобутніми і колоритними є творчі роботи Дзюндзі Іллі та його бабусі Алли Василівни.
Це віночок з колосся пшениці, ляльки-мотанки з природного матеріалу – кукурудзяних качанів, лялька-мотанка з шпагату, вузликова лялька та ляльки з соломи.
 






На виставці представлено також творчі роботи учнів художньої школи №9 – малюнки, аплікації з ниток, тканини, гудзиків, стрічок що оспівують красу рідної природи.


Дякуємо нашим маленьким читачам за небайдужість, творчість, патріотизм і бажання відкривати для себе Свого Шевченка!



«Нема на світі України,
Немає іншого Дніпра …»

Т. Г. Шевченко


Немає коментарів:

Дописати коментар