середу, 2 жовтня 2013 р.

Голосні читання «Читаємо, навчаємось, мислимо, стаємо кращими!» (До 95 – річчя Василя Олександровича Сухомлинського)



27 вересня 2013 р. відбулися Голосні читання «Читаємо, навчаємось, мислимо, стаємо кращими!», присвячені 95 –річчю Василя Олександровича Сухомлинського, видатного педагога і письменника.
В. О. Сухомлинський увійшов в історію вітчизняної та світової педагогіки як педагог – гуманіст. Він цінував дитячу особистість, зосереджувався на розвитку творчих сил кожної дитини.


Активний користувач бібліотеки Бархоленко Катя підготувала змістовну доповідь про життєвий і творчий шлях педагога і письменника. Присутні читачі з натхненням читали вголос казки, оповідання, притчі, новели В. О. Сухомлинського, що занурило всіх у витонченість відчуттів, емоційне сприйняття, вразливість, чуйність, співпереживання, проникнення в духовний світ іншої людини. 

Особливе місце посідають педагогічні казки для дітей, бо без казки не можна уявити дитинство.
За переконанням педагога значна роль у вихованні духовної культури належить бібліотекам, він вважав, що «тільки книга створює школу».





Діти читали казки і оповідання, що їх найбільше вразили: «Найгарніша мама», «Роби не те, що хочеться, а те, що треба», «Зозулина журба», «Матері ніколи», «Два метелика», «Сива волосинка», «Добре слово», «Усмішка» та ін.





Віддаючи нині велику шану світлій пам’яті видатного педагога, хочеться зазначити, що в його творчій спадщині відбився природний розум нашого народу, щирість і справжність почуттів та самовіддана любов до дітей.



«Саме в дитинстві людина має пройти школу виховання добрих почуттів»

                       В. О. Сухомлинський

Немає коментарів:

Дописати коментар