вівторок, 30 серпня 2016 р.

До 160-річчя від дня народження І. Я. Франка (1856-1916).




З 15.08.2016 до 31.08.2016 у бібліотеці представлено книжкову виставку-ювілей «Велет Духу», 26.08.2016 відбулась бесіда, присвячена 160-річчю від д. н. І. Я. Франка.
















Найвагоміші здобутки української літератури кінця XIX – початку XX століття пов’язані з діяльністю Івана Франка. Поет, прозаїк, драматург, журналіст, літературний критик і організатор культурного життя, він поєднував у собі енциклопедичні знання і новаторство, багатогранність літературних, наукових та суспільних інтересів.



















"Іван Франко за покликанням був поетом, літератором; але в умовах поневолення українського народу він не міг дозволити собі бути тільки письменником – він охоче й рішучо брався за будь-яку роботу, яку вважав корисною для піднесення українського народу. Через це багато його літературних планів залишились нереалізованими, на що він гірко нарікав у деяких поезіях. Але саме універсалізм його діяльності дозволяє нам говорити, що в особі Івана Франка ми маємо не тільки великого письменника, але й одного з будівничих української нації."
(М. Ж., 31 травня 2014 р.; «Енциклопедія життя і творчості Івана Франка»; http://www.i-franko.name/uk/Biography.html )





“Шукай краси, добра шукай!
Вони є все, вони є всюди,
Не йди в чужий за ними край,
Найперш найди їх в своїй груди.»
І. Франко


Немає коментарів:

Дописати коментар