вівторок, 20 січня 2015 р.

«Де є віра в Боже слово, Де любов є до Вітчизни – Всіх вода – Йордан обновить, Всіх Йордан – вода очистить» (Свято Водохреща).



19 січня 2015 року відбулась година спілкування «Де є віра в Боже слово, Де любов є до Вітчизни – Всіх вода – Йордан обновить, Всіх Йордан – вода очистить» (Ярослав Вільшенко).




Це велике свято нагадує про суттєвий момент у земному житті Ісуса Христа.



Настав час, і гучний голос Іоанна Хрестителя залунав над Йорданом, закликаючи людей до покаяння і сповіщаючи про наближення Царства Божого. Охрестився Ісус і вийшов із води. І небо розкрилось, явився Дух Божий, що спускався з небес як голуб, і зійшов на Ісуса. З цього часу Ісус Христос почав своє служіння людям.



Вода – це початок життя. Ось чому в цей день у православних прийнято купатись в ополонці. Таким чином людина позбавляється від гріхів і набирається від води здоров’я.



Привітання зі святом від отця Анастасія, священнослужителя храму Савви Сербського – велика честь для працівників і користувачів бібліотеки.




Огляд книжкової виставки «Від Святвечора – До Водохреща».




Віримо, що водохресна вода, якою лікують душу і тіло, допоможе відвернути будь-яке лихо від кожної родини і рідної України!





Хай нам дзвони Іордану весело співають,

Дивна радість торжества душу звеселяє!

Христос хрестився – радість для світу,

Мир нам у хаті на многії літа!

Христос ся хрещає!



Немає коментарів:

Дописати коментар