пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

"Голодомор: слухай і пам`ятай!" (День пам`яті жертв Голодомору та політичних репресій"

З 17 листопада 2014 по 28 листопада 2014 розгорнуто книжкову виставку - пам`ять "Людський вимір трагедії",
20 листопада 2014 відбулась інформаційна година "Голодомор: слухай і пам`ятай!"





Користувачі бібліотеки ознайомились з матеріалами книжкової виставки: історичне висвітлення трагедії, Законом України про Голодомор 1932 - 1933 років, Національною книгою пам`яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років в Україні (місто Київ), творами художньої літератури з даної тематики, а також проникливими і скорботними віршами Антоніни Листопад зі збірки поезій "Біла молитва братика".







Голодомор - штучно створений у 1932 - 1933 роках більшовицьким режимом голод, від якого загинули мільйони українців.

Аналоги подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю і цинізмом методів його здійснення важко знайти.







Правда про Голодомор повернулася до пам`яті народу, стала його болем, реквіємом і одночасно символом незнищенності нації.

Користувачів бібліотеки було проінформовано, що скорботні заходи до 81-річниці Голодомору пройдуть на території Національного музею"Меморіал пам`яті жертв голодоморів в Україні". Головні події відбудуться 22 листопада за участю Президента України Петра Порошенка.

Ми засвітили свою свічку пам`яті, схиляючись перед пам`яттю наших невинно загиблих співвітчизників. Це потрібно для кожного з нас, нинішнього і прийдешнього поколінь, для нашої єдності, для нашої віри в життя і справедливість.







Ми повинні знати масштаби цієї трагедії, внаслідок якої в мирний час на своїй землі загинули мученицькою смертю мільйони наших земляків, зникли з карти України сотні і тисячі сіл та хуторів.

Мусимо не тільки знати і пам`ятати, а й передавати це знання дітям і онукам, шанувати пам`ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар