четвер, 7 листопада 2013 р.

9 листопада - День української писемності та мови, День Преподобного Нестора Літописця.


З 4.11 по 15.11.2013 у бібліотеці представлено книжкову виставку-екскурс "Нестор Літописець : Висока ідея служіння" ("Повість минулих літ").

Нестор Літописець - достойний послідовник творців слов`янської писемності Кирила і Мефодія. "Повість минулих літ" - не просто літопис, пам`ятка української писемності XI - XII ст., а й високохудожня поетична книга, своєрідна хрестоматія, збірник епічних пісень, легенд та переказів; це перша, найдавніша історія українського народу, написана на замовлення Вічності. Вона є букварем нашої національної свідомості, глибоких патріотичних почуттів, пронесених народом крізь тисячоліття.
Також на книжковій виставці користувачі знайомляться з літературою, що висвітлює історію найдревнішоі писемності (Розділ "Дорогами тисячолітть: з історії найдревнішої писемності") та здійснюють цікаву і захоплюючу мандрівку до світу давньої української літератури (Розділ "Духовні скарби наших предків")


знайомляться з твором, що започаткував нову українську літературу, написаним у жанрі "травесті" і стилі "бурлеск" - (до 215 річниці виходу "Енеїди" 
І. Котляревського (Розділ "Енеїда - самостійність української нації").

Пізнаваймо духовні і культурні скарби наших предків!



Немає коментарів:

Дописати коментар