понеділок, 16 вересня 2024 р.

21 вересня-Міжнародний день Миру

З 14 до 21 вересня розгорнуто книжкову виставку "Молитва наша Богу лине! Хай буде Мир для України!"

21 вересня, українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Останній встановлено відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року.

Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.














Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.

Особливо це відчуття нині актуальне для нас – українців. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні вже третій рік триває жорстока і кривава війна, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що як ніхто розуміємо цінність миру. (За матеріалами https://znayshov.com/News/Details/21_veresnia_mizhnarodnyi_den_myru_ta_den_myru_v_ukraini_korysni_materialy_u_vilnomu_dostupi)

вівторок, 3 вересня 2024 р.

Патріотичний урок-зустріч «Ми об’єднані-ми нездоланні!»


2 вересня, День знань, ми зустріли дружньою родиною-до бібліотеки завітали учні 5-А класу гімназії №260. Серед присутніх було 2 діток ВПО.

Перший дзвоник для українських школярів нині - це не лише сигнал про початок нового навчального року. Це ще й певний символ незламності нашого народу та віри в майбутнє. Війна змінила усіх нас, змінює світ довкола і світ кожного українця.



























Ми спілкувались про цінності, що були, є і будуть основою людяності за будь-яких обставин. Саме вони під час війни допомагають нам вижити, триматись одне за одного та перемагати ворога.
Відбувся огляд сучасної української книги патріотичного спрямування, в яких втілено безмежну любов до свого народу і захоплення українцями та українками.



























Також відбувся мультимедійний перегляд анімаційного фільму «Книга-мандрівка. Київ»
Новий епізод «Книга-мандрівка. Київ розповідає більше про столицю нашої незламної країни! Разом з кмітливим та спритним Каштанчиком глядачі мандрують крізь тисячолітню історію давнього та могутнього Києва й аж до сьогодення! Які князі тут «двіжували»? Які видатні мешканці міста стали його фундаментом? Як Київ переживав найбуремніші часи в нашій новітній історії? Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI).


























Бібліотекарі підготували для дітей патріотичні сердечка з паперу, де кожен зможе написати побажання нашим захисникам, нашій країні…














 Ми дякуємо українським 
 захисникам та захисницям, 
 що навіть у час війни 
 ми можемо навчатися і працювати, 
 адже знання – це сила! 

 Нам не потрібна війна, 
 щоб бути справжніми людьми! 

 «Ми об’єднані-ми нездоланні!»