вівторок, 12 березня 2024 р.

Письменник Віктор Полянко дарує нам книгу!

11 березня письменник Віктор Полянко подарував користувачам бібліотеки книгу "Приборкання Кичери", пригодницьку повість для дітей молодшого шкільного віку.

Автор видання – уродженець Кропивниччини (місто Олександрія) – переможець Міжнародного літературного конкурсу “Дитяча Коронація Слова” (2021 р.). За жанром – це збірка гумористичної прози, яка складається з дев’яти oпoвідань.


Віктор Полянко – дебютант у літературі для дітей. Його повість «Приборкання Кичери» перемогла у конкурсі «Дитяча Коронація слова»-2021 у номінації «Повісті» та відразу сподобалася юним читачам справжнім драйвом, динамічним сюжетом, теплим гумором, родинною атмосферою та живими яскравими героями.
І це закономірно. Бо ж сам письменник – людина небуденна, динамічна та глибока. Пан Віктор – кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник Лабораторії методів та технологій штучного інтелекту Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова, «шалений» татусь двох чудових читачиків і мандрівник, залюблений у історію та краєзнавство, шахи і настільні ігри, фотографію та велосипед!

«Я люблю читати дітям, особливо, коли це веселі пригоди, які цікаві як чадам, так і дорослим.
Із класиків нам найбільше подобається Астрід Лінґрен, особливо її книга «Пригоди Еміля з Льонеберґи» (з кількома продовженнями), яку ми з великим задоволенням перечитували кілька разів.
Із сучасних безперечним лідером нашого сімейного читацького гуртка є Джеремі Стронґ із серіями книжок про неймовірні пригоди вчительки Гармидер, песика Ракети, вікінга, фараона, але найбільше – про цілу сімейку бешкетників (починаючи з книги «Мій тато і зелений алігатор»).Обидва ці автори створили не просто вибухово смішні історії, але й майстерно змалювали характери усіх членів родини – і дітей, і дорослих, і їхніх сусідів. Тож, читаючи їхні книжки, ми не лише розважаємося, але й співпереживаємо героям, у яких бачимо власні відображення. І це особливо важливо у наш тривожний час. Бо спільне читання згуртовує і дарує сили вистояти за будь-яких обставин. А гумор в історіях – найкращі ліки від безнадії та зневіри». (https://chl.kiev.ua/KEY/Books/ShowBook/812)








“Яскравою особливістю Віктора Полянка є не тільки написання чудових художніх творів, а й відданість просуванню читацької культури та підтримці локальних бібліoтек. Ця практика дозволяє розширити доступність його творів для українців, особливо для тих, хто не має змоги купити їх у книгарнях. Крім того, це стимулює читання та підтримує розвиток культури читання в спільноті.
Даруючи свої книги бібліотекам, Віктор Полянко змушує нас замислитися над питанням важливoсті доступу до культурних ресурсів та знань для широких верств населення. Його приклад надихає інших українських авторів та наших громадян долучитися до підтримки бібліотек і розвитку читацькoї культури”, – наголошує головний редактор та директор видавничої майстерні YAR Ярocлав Карпець.

Про книжку "Приборкання Кичери"
Мирославу виповнилося десять років – справжнісінький ювілей! Хлопчина й гадки не мав, що старші влаштують йому досить своєрідний подарунок: потягнуть до Карпатських гір та ще примусять видиратися на якусь здоровецьку гору, що ой як не просто! А що поробиш, як батьки твої – затяті туристи. Від цієї публіки й не на такі «сюрпризи» можна очікувати. А дертися на гору дуже непросто – і сонце пече, й каменюки під ногами, поки ти весь час догори видираєшся, та й сил бракує. Ні щоб чинно сидіти вдома, у повнім комфорті та грати на затишному комп’ютері в якусь новеньку гру! Ця мандрівка не сподобалася Мирославу з перших же хвилин. Батькам мало того, що хлопець був примушений терпіти вередливу сестричку Яринку, якій вони дозволяли значно більше. А тут – їм ще в гори лізь… Ну коли вже додому? Але сам Мирослав ще не знає, які події чекають на нього тут, серед карпатських гір, які несподіванки та які пригоди. Адже попереду – найдивовижніші пригоди з його дитячого життя, гадки про які не мають навіть його бувалі й захоплені туристичною романтикою батьки! І ці події змінять не лише Мирослава та його ближніх, але й увесь світ довкола них…

Які ж пригоди чекають на Мирослава? Що пересилить цей хлопець та як він змінюватиметься протягом несподіваних пригод та святкового альпіністського «відпочинку»? Про це – читайте в книзі «Приборкання Кичери», написаної Віктором Полянко. Чудовий підлітково-юнацький коктейль із захопливої гірської романтики, відчуття дитячої свободи, несподіваних пригод – ось те, що необхідно юним читачам. Ця книга стане в пригоді всякому, хто скучив за якісною дитячою літературою вітчизняного виробництва, хто любить Нестайка, Дімарова та Близнеця…
  
Щиро дякуємо за чудову книгу для дітей!
Пориньте у мандрівку разом 
із сучасною українською родиною! 
Читайте разом з дітьми!

Немає коментарів:

Дописати коментар