четвер, 7 березня 2024 р.

"Шевченко-завжди сучасний!"- з нагоди 210-ї річниці від дня народження

Могутнє, пророче Шевченкове слово продовжує об'єднувати українців у нашій бібліотечній світлиці!

7 березня відбувся літературно-мистецький лекторій "Шевченко-завжди сучасний!" спільно з спеціалізованою школою №220, 4-В клас та користувачами бібліотеки.

Мабуть, мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята. І це цілком зрозуміло, бо він, його життя і творчість стали символом української ідентичності.

Поет, художник, громадський діяч - ми знайомимось з Шевченком знову і знову.
«Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира…». Саме так сказав про Шевченка Олесь Гончар, саме так відчуваємо і ми.
9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.


























Третій рік поспіль ми відзначатимемо народження Великого Кобзаря в умовах повномасштабної війни.
Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення російською імперією.
Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності.








































Ми мандрували лабіринтами пророчих поезій класика, знайомились з живописом і офортами художника, дивилися на Кобзаря очима сучасних художників. А головне-декламували і читали Кобзаря!








































Наші діти-справжні патріоти!


Минає 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне… Шануймо та вшановуймо!


 Шевченко закликав: «Борітеся- поборете!». 
 І ми неодмінно переможемо! 
 Слава Україні! 


Немає коментарів:

Дописати коментар