пʼятницю, 15 березня 2024 р.

Національний тиждень читання 2024


14 березня відбулась літературна бесіда 
"Простір української дитячої книги"
(В рамках Національного тижня читання поезії 2024).

До бібліотеки завітали вихованці початкових класів приватної школи сімейного типу Family & Friends.














Перший тиждень читання 2024 року буде присвячений поезії і відбудеться з 16 по 24 березня 2024 р. Тиждень поезії є гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Одна з цілей Акції – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – “Ріки незмінно течуть додому”.
Поняття “дім” для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Присутні з задоволенням долучилися до читання віршів для дітей Дмитра Павличка, Олександра Дерманського, Тараса Шевченка, Дмитра Білоуса, Наталки Поклад, Сергія Пантюка.



З захопленням знайомились з сучасними українськими книгами для дітей, книжковими виставками, виставкою творчих робіт учнів художньої школи №9 "Весна в обіймах мами".




Нашим дітям-найкращі книги!
"Ріки незмінно течуть додому!"

Немає коментарів:

Дописати коментар