понеділок, 4 березня 2024 р.

8 Березня-Міжнародний день прав жінок і миру

З 1 до 8 березня представлено книжкову виставку "Жіноче лідерство в сучасному світі"

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Першочерговою суттю цього дня є виокремлення права жінок і привернення уваги до важливих питань, як-то гендерна рівність, сексизм, насильство щодо жінок та репродуктивні права.

Всім відомо, що жінки можуть досягати чималих вершин завдяки власним зусиллям. Професіоналізм та необхідні якості жінки-лідерки дозволяють руйнувати гендерні стереотипи про нездатність жінки ефективно управляти.
Існує великий відсоток жінок, які, в силу різних причин, ще не розкрили (або недостатньо розкрили) лідерські якості в собі. Адже цей процес вимагає постійного вдосконалення, здобуття нових знань та навичок.


Щоб стати успішною лідеркою потрібно:Усвідомити, що є бажання стати лідеркою і для чого
Постійно розвивати лідерські якості на практиці крок за кроком
Самоосвіта (любіть вчитися і вміло використовуйте отримані знання в діяльності)

Жіноче лідерство стає все більш актуальним у сучасному світі, і це особливо важливо для України в контексті викликів, таких як війна, політична та економічна нестабільність. Жіноче лідерство – важливий ресурс для відновлення країни.

З моменту незаконної та неспровокованої агресії росії проти України 24 лютого 2022 року український жіночий рух одразу долучився до національної оборони та протидії агресору.






У час війни жінки поряд з чоловіками стоять на лініях вогню, виконують військові задачі в лавах Збройних сил України, зокрема, служать в силах Територіальної оборони.

У час війни українські жіночі організації часто перетворюються на гуманітарні організації, взявши на себе вирішення найнагальніших проблем, перед якими опинились жінки, вимушені змінювати життя перед обличчям смертельної небезпеки.


Жінкам зараз належить важлива роль в реагуванні на кризу і така роль має залишитись, особливо – у часи відбудови миру.

Війна довела, що українські жінки сильніші, ніж переважна кількість з них могла собі уявити. У ЗСУ сьогодні служить близько 40 тисяч українок, ще більша кількість займається волонтерською діяльністю. Лідера у собі неочікувано відкрили мами, що змушені самостійно виховувати дітей закордоном, власниці бізнесу, який постраждав через ворога і який довелось відновлювати з нуля, студентки та пенсіонерки, акторки та бізнес-леді.

Війна змусила мільйони жінок, які ніколи не відчували себе лідерками, перестати чекати на допомогу, взяти відповідальність за життя на себе, почати приймати рішення та діяти.

Для жінки-лідера надзвичайно важливо відчувати людей навколо і постійно шукати нове творче пристосування до реальності, що так швидко змінюється. Лише тоді ми виходимо зі звичних рамок, живемо та зростаємо. Це мої особисті правила, які попри війну дають зберегти в собі таку потрібну сміливість та емпатійність. А значить — лишатися лідеркою свого життя.

Україна продовжує бути Україною у великій мірі завдяки жінкам-лідерам. Вони емпатичні та адаптивні, сміливі та креативні, вони є чудовими мамами своїх дітей і керівниками своїх бізнесів, вони нездоланні, і ми переможемо великою мірою й завдяки їм!


Немає коментарів:

Дописати коментар