четвер, 28 березня 2024 р.

2 квітня-міжнародний день дитячої книги

З 1 до 6 квітня розгорнуто книжкову виставку-рекомендацію "Дайте дітям книги, і ви дасте їм крила" (Й. Лепман), що присвячена Міжнародному дню дитячої книги та 219-й річниці від дня народження Г. К. Андерсена.











Щороку 2 квітня ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY-International Board on Books for Young People). А дата була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен (1805-1875). Тож, відзначаючи цю подію, ми згадуємо всі чудові твори цього дивовижного митця й оцінюємо подальші старання його послідовників. А також розуміємо, яке місце сьогодні посідає книга у вихованні та розвитку дітей.











Саме Гансу Крістіану Андерсену вдалося змінити ставлення до дитячих книг та неймовірно розвинути і збагатити цей вид художньої літератури. Біографія Андерсена теж нагадує свого роду казку. Він народився в родині шевця і сам у ранньому дитинстві став підмайстром на фабриці. Але, коли йому виповнилося чотирнадцять, життя різко змінилося. Андерсен вирушив до Копенгагена, де став почесним учнем-танцівником у королівському балеті. Згодом, зрозумівши, що його справжнє покликання в іншому, почав писати твори для сцени і друкувати власні вірші у журналах того часу. Але прославився на весь світ завдяки своїм казкам. 1833 року він отримав Королівську стипендію за внесок до літератури. На згадку про великого казкаря на батьківщині Андерсена на набережній Копенгагена встановили статую героїні його казки – Русалоньки, що стала символом міста і нагадує всім відвідувачам про свого славного творця.

Андерсен Г. К. Казки. - Харків: Торнадо, 2002. - 128 с.: іл.
АндерсенГ. К. Казки. - Київ: Махаон-Україна, 2005. - 96 с.: іл.-(Найкращі казки)
До цих видань увійшли популярні казки всесвітньо відомого письменника Ганса Крістіана Андерсена, що стали улюбленими для мільйонів дітей у всьому світі.




Пориньмо і ми в розкішний вигаданий світ чарівної казки!



Немає коментарів:

Дописати коментар