понеділок, 13 листопада 2023 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху ООН

З 13 до 19 листопада представлено інформаційну книжкову виставку "Руху правила єдині, знати їх усі повинні!"

У рамках ІІ Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, світове товариство реалізує
низку заходів, спрямованих на скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50 відсотків до 2030 року.
Міністерство охорони здоров’я України спільно із Державним підприємством “Український науково-дослідний інститут медицини транспорту” з 13 по 19 листопада цього року в Україні проведуть другий етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.
У травні 2023 року Україна долучилася до проведення VII Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який сприяє реалізації глобальної мети Десятиліття.
Основні причини дорожніх аварій з року в рік не змінюються. Як і раніше, більше 80% від загального числа ДТП відбувається з вини водіїв, які грубо порушують правила дорожнього руху – виїжджають на зустрічну смугу, нехтують правилами обгону, перевищують швидкість, порушують правила проїзду перехресть.
У світі виділяється ряд факторів ризику на автошляхах - це:
- Ігнорування використання ременів безпеки і дитячих сидінь;
- Перебування за кермом нетверезих водіїв;
- Їзда без мотошоломів;
- Рух зі швидкістю, яка не відповідає дорожній обстановці та перевищення швидкості,
- Відволікаючі фактори, наприклад: розмови по мобільному телефону, відволікання водія на пасажирів, пошук радіостанцій і т.п.

Державтоінспекція постійно проводить акції, основна мета яких - привернути увагу громадян до жахливих масштабів смертності на дорогах не тільки в нашій країні, а й в усьому світі, а також створити потужну суспільну підтримку зміни у свідомості учасників дорожнього руху в плані взаємної поваги, дотримання правил безпеки, підвищення водійської культури. Скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод можна тільки спільними зусиллями, проявляючи граничну увагу і обережність, а головне повагу один до одного.
І якщо ми спробуємо поводитися інакше - їздити і ходити, як цивілізовані люди, в атмосфері взаємної поваги - це вже буде великий успіх. Тоді й стане менше вінків вздовж наших доріг . 

Немає коментарів:

Дописати коментар