середу, 28 лютого 2018 р.

На вшанування Тараса Григоровича Шевченка (спільно з спеціалізованою школою № 220)


27 лютого 2018 року відбувся літературний ранок "Єднаймо Україну Тарасовим словом!".

На заході були присутні учні 4 - Б класу спеціалізованої школи № 220 з вчителем Галиною Костянтинівною.

Літературний ранок присвячений Тарасові Григоровичу Шевченку - Великому і вічному, бо увійшов в історію як великий демократ, видатний поет, прозаїк, драматург, художник, творець нової літератури та літературної мови, як виразник дум і пророк нашої нації.
Бібліотекарі підготували розповідь про Кобзаря, слово якого стало народною долею, значення його творчості для України і світу, вшанування пам`яті Поета...





















Кожна дитина підготувала вірш Тараса Шевченка або розповідь про нього, а також творчі роботи за мотивами творчості письменника - малюнки і колажі.

























































Також відбувся огляд матеріалів книжкової виставки "Незгасима свіча вічності", виставки творчих робіт учнів художньої школи № 9 "Зростаючи разом з Шевченком", виставки художніх репродукцій "Мистецька спадщина Шевченка".









































Діти залюбки брали участь у вікторині "Буде жити він вовік!".

Також говорили про Національну премію України ім. Т. Г. Шевченка як найпрестижнішу творчу відзнаку за вагомий внесок у розвиток культури.
У 2017 році у номінації "Література, публіцистика, журналістика" Національну премію України імені тараса Шевченка отримав Іван Малкович - поет, книговидавець, директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" за книгу віршів "Подорожник з новими віршами".

Влучним є власне враження Івана Малковича від особистості Тараса Шевченка та його впливу на розвиток української нації: "Ми завжди хвалилися Шевченком, бо як же нам хотілося довести усьому світові, що Шевченко модерний і сучасний. Проте, ще досі переважає його образ мученика, затінюючи істинний образ поета, чий "Кобзар", у часи бездержавності і дотепер, правив нам за найвищу конституцію національного духу.
Багато поетів страждало і гинуло, але не всі давали прихисток у слові цілій нації".


"...І оживе добра слава,
Слава України,
І світ ясний, невечірній
Тихо засіяє...
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!..."
                                 Т. Шевченко



Немає коментарів:

Дописати коментар