понеділок, 13 жовтня 2014 р.

"Шевченкова Україна очима дитини".

"Любитиму я Україну рідненьку,
То, може, мені ще не раз
З картини всміхнеться Шевченко,
Наш батько - Великий Тарас"
Л. Храплива-Щур








З 13 жовтня 2014 року по 31 жовтня 2014 року у бібліотеці представлено виставку творчих робіт учнів художньої школи №9 "Шевченкова Україна очима дитини" (Викладач - Гросс О.П.).





Вся творчість Великого Кобзаря - це гаряча любов до Батьківщини, і саме його думи, пісні, художня спадщина - це роздуми над долею України.





Шевченко - це наша позачасовість, прийнятна для всіх поколінь.














У кожного - свій Шевченко, бо всяк вибирає у його спадщині те, що йому найближче.










Серця наших 8-9 ти річних маленьких художників надихнули вірші Кобзаря про красу рідної землі.
















Особливе місце і в поетичній, і в мистецькій спадщинах Шевченка належить пейзажам - реальним сільським краєвидам, історичним пейзажам, мальовничим околицям, куточкам сіл, містечок, берегам тихих степових річок, ставкам, урочищам ...





























Справжня поезія, де лагідна мрійлива українська природа знайшла своїх маленьких натхненних співців - це вірші "Зацвіла в долині червона калина", "Село на нашій Україні ..." (Княжна), "Ой діброво - темний гаю!", "Сонце заходить, гори чорніють ..." (N.N.), "Зоре моя вечірняя", "Садок вишневий коло хати", "За сонцем хмаронька пливе" та ін.























Творчі роботи дітей - це картини, створені за допомогою фарб, олівців, комбіновані картини-аплікації (тканина, нитки, стрічки, пробкове дерево, скло, гудзики, бісер, пластилін).




































Шевченко зумів передати нащадкам у словесних і живописних творах свою палку любов до народу України і тривогу за її долю, - саме це зуміли передати і наші талановиті діти!




Немає коментарів:

Дописати коментар