понеділок, 29 вересня 2014 р.

Година спілкування: "Європейський день мов закликає до взаєморозуміння між народами"


26 вересня у бібліотеці відбулася година спілкування з користувачами бібліотеки "Європейський день мов закликає до взаєморозуміння між народами".



Метою даного заходу стало виховання братерського ставлення та зацікавлення до мов інших народів, їхньої культури, звичаїв та традицій; формування патріотичних почуттів; заохочення дітей вивчати іноземні мови; толерантного ставлення і взаєморозуміння між народами світу.
Любов до мови, досконале володіння нею, піклування про її розвиток і збагачення - святий обов`язок кожної людини. Знання рідної мови виводить на вищий духовний рівень розвитку.






Однак вивчення інших мов додає людині впевненості в собі, а ще є неодмінною запорукою успіху у сучасному світі.
Тому у 2001 р. 6 грудня Радою Європи було встановлено відзначення Міжнародного дня Європейських мов як своєрідного способу підтримки розмаїття мов та розвитку викладання мов у світі.






Сучасна Європа пронизана інтеграційними процесами. Вона є полем розмаїття культур, плетивом міжнацііональних інтересів, потребує діалогу, що може бути здійсненим лише завдяки мовним стратегіям.
Сучасна дитина розуміє, що мова розширює контакти між людьми, сприяє взаєморозумінню і налагодженню міжнародних контактів.
Україна дедалі впевненіше заявляє про себе як європейська держава.






Плекаймо, розвиваймо, і захищаймо рідну мову!

Вивчаймо мови інших народів світу!

Доки існує мова - існує нація!




Слів у мові мільйон - вибирайте найкращі,
Кожне з них, лиш торкни, як струна виграва,
Зрозумілі, вагомі, й усі вони ваші -
Мелодійні, дзвінкі, мови слова.

О. Лупій



Немає коментарів:

Дописати коментар