середу, 22 січня 2014 р.

22 січня – День Соборності України.



З 17.01.2014  по 27.01.2014  у бібліотеці була продемонстрована книжкова виставка «І обнялися береги одного вічного народу!»

22.01.2014 р. відбулася година спілкування «Національна єдність – запорука державності!»










День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською було урочисто проголошено Злуку Української Народної Республіки і Західно-української Народної Республіки. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.





Користувачі бібліотеки ознайомилися з матеріалами книжкової виставки та взяли участь в годині спілкування що висвітлювали початки ідеї Соборності, підготовку Акту злуки, проголошення Злуки, міжвоєнний період з 1919 р. по 1939 р., акцію «Живий ланцюг» 1990 р., Значення Дня Соборності. 



День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.




Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. 



Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України.


Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба а й збереження світлої пам’яті про незліченні жертви, протягом віків принесені українським народом на вівтар Незалежності, Соборності, Державності!




«Діво Пресвята,

Матір Матерів,
Пригорни до серця
Всіх своїх синів.
Освіти їх душі
Світлом золотим,
Виповни любов’ю
Неспокійний дім,
Научи, як землю
Вберегти від зла,
Розумом, діянням
і крилом тепла,
Зоря – зоряниця,
Сонце доброти
Землю України
Щястям освіти.»

                    В. Полинок




 

Немає коментарів:

Дописати коментар