пʼятниця, 3 травня 2024 р.

5 травня-Світлий Великдень

У свято Світлого Воскресіння ми наповнюємося добрими справами, збагачуємося духовно, допомагаємо ближньому, сподіваємось на краще і віримо у щасливе майбутнє.

До цієї важливої події у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку "Пасхальна радість".

Також відбуваються години духовності "З Великоднем у серці без тривог, хай милосердям всіх освятить Бог!"

Подія Воскресіння Ісуса Христа завжди була і сьогодні залишається особливою для кожного християнина. Роздумуючи над глибокою духовною суттю цього дивовижного Таїнства, ми проводимо своєрідну паралель на нинішні часи, зокрема на ці складні і небезпечні процеси, які відбуваються у нашому суспільстві і в цілому світі. Йдеться про жорстокі воєнні конфлікти, які приносять нещастя, численні людські жертви, порушують мир і спокій людей. Ця велика біда не обминула і нашу Україну, особливо її східні терени.

Людство постійно потребує і шукає миру і щастя. Стає очевидним, що людські старання зробити щасливим життя на землі не завжди приносили успіх, оскільки моральна і духовна спустошеність людини, її жорстокість, ненависть, прагнення матеріального збагачення спричиняють руйнування встановленого Богом порядку, викликають дисгармонію між людьми.




















Ісус Христос став тим, хто приніс людям довготривалий мир і щастя. Своїми стражданнями і смертю Він знищив найбільше зло у світі – гріх, а одночасно переміг джерело цього зла – диявола. Бо саме гріх, особливо гордості, є причиною неспокою у серці людини, що негативно позначається на її житті. Христос приносить справжній мир тим, хто покладає надію на Нього. Божий мир полягає не лише у заспокоєнні емоцій і почуттів, а заспокоює найглибші потреби людської душі. Тому Христос - це справжній миротворець, а Христова Пасха, це всесвітнє свято Божого миру, бо Христос воскрес для спасіння всіх людей і цим переміг гріх – ворога миру на землі. Гріх - це найбільше зло у світі, бо він віддаляє від нас найбільше добро – Бога, джерело всякого добра у світі, та нищить найбільшу нашу цінність – безсмертну душу.

Великдень, це велике і найбільш радісне свято для християн. А там, де радість, там панує мир у серці. Тож нехай воскреслий Ісус Христос розвеселить тих, що сумують, скріпить сили немічних, потішить одиноких. Нехай панує мир і злагода між нами та на рідній землі. Зі святковим настроєм піднесімо угору серця і з радістю співаймо: „Христос бо воскрес - радість вічна”. (За матеріалами https://old.cssr.lviv.ua/word/?article=1921)



Христос воскрес! - Воістину воскрес!
Миру Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар