середу, 2 вересня 2020 р.

Артпростір "Натхнення" - співпраця з художньою школою № 9


Для перегляду онлайн представлено 3 цікаві творчі роботи учнів художньої школи № 9 -  "Темперамент""Рівновага""Речення".


Колективна робота "Рівновага" виконана в межах проєкту "NEOсвітній Арсенал" і зайняла почесне 2-е місце на фестивалі.

Виконавці - Пономаренко Анастасія - 12 років, Резніченко Дмитро - 12 років , Романченко Лада - 12 років (викладач Пономаренко Л. С.).


Бунт проти стандартної системи освіти та непереборне бажання її оновлення лягли в основу освітнього фестивалю «NEOсвітній Арсенал».

NEOсвітній Арсенал — це поєднання й взаємне підсилення культури й науки, мистецтва й технологій. Це 4-денний квест для дітей, батьків та вчителів. Це фестиваль, що прагне розвернути освіту в гру та насолоду, у вільне мислення й дискусію. Це про освіту, яка виховує творців культури, а не лише її споживачів.

У 2020 році фестиваль відбувся з 27 лютого до 1 березня.

На фестивалі представлені: 
- інтерактивна програма від учасників; 
- творчі лабораторії та майстер-класи; 
- театральні вистави; 
- мистецькі спецпроєкти; 
- ярмарок розвивальних ігор та книжок; 

Цьогорічною фокус-темою фестивалю була тема «Супермозок: ліва/права півкуля».

Використовуючи структуру й архітектуру людського мозку як концептуальну рамку, NEOсвітній Арсенал створює різноманітне, насичене й повне викликів середовище. Середовище NEOсвіти. Простір Мистецького арсеналу, як і мозок, поділено на праву та ліву частини – такі собі уявні півкулі. У правій – дещо більше активностей, присвячених мистецтву та творчості, в лівій – науці та технологіям.

Під час фестивалю можна було дізнатися більше про будову мозку, сон, навчання та розвиток через гру, взяти участь у спеціальних програмах від українських музеїв, побачити книжки різних країн світу, побувати на уроках справедливості, разом створити власні історії та оживляти їх за допомогою доповненої реальності, збирати роботів і програмувати їх, дізнатися більше про літературу, моду та кіно, випробовувати свої тактильні відчуття та інтуїцію, вчити англійську, проходити квести та вікторини, а також творити, досліджувати та грати.


В творчій роботі "Рівновага" дуже цікаво відтворено праву і ліву півкулю мозку. Права півкуля відповідає за емоційну складову, ліва півкуля - за точні науки. Разом мозок об`єднує практику, теорію, творчість.




Творчу роботу "Темперамент" (кольоровий папір, гуаш) виконала Лісіціна Віолетта, 15 років.

Дівчинка художньо відтворила 4 типи темпераменту, то ж поміркуйте, де який тип... 




Творчу роботу "Речення" виконала Левчук Марія, 15 років (викладач Бондар О. П.) 

В цій роботі художнє зображення речення як стихії думки, слів, що вирує до логічного завершення - крапки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар