понеділок, 5 серпня 2019 р.

«Мрії дітей Мар’їнки» (виставка творчих робіт дітей з зони бойових дій Донецької області)

З 30 липня до 31 серпня 2019 року у бібліотеці експонується виставка творчих робіт дітей з зони бойових дій міста Мар’їнка Донецької області, яка присвячена 5-річчю від Дня звільнення міста від російської окупації. Знайомство киян з малюнками маленьких жителів Мар'їнки стало можливим завдяки БО "Благодійний фонд "Місія добра України" та їх представників  Олени Седляр  та Олексія Тараканова, а також співпраці з Київською художньою школою № 9.











Кожна дитяча робота – про МИР, ДОБРО, піклування, здійснення дитячих мрій, любов і повагу до єдиної України. 

Ма́р'їнка — місто районного значення, центр Мар'їнського району. Розташоване в центральній частині Донецької області, на річці Осикова (притока Вовчої, басейн Дніпра). До території міста безпосередньо примикають західні околиці Донецька (Петровський район). 
На місці нинішнього міста знаходилося старовинне запорозьке займище. У 1704 році по обох сторонах Гнилуши було кілька зимівників і хуторів січового запорізького козацтва. 





























































Засноване як село в 40-х рр. XIX ст. переселеними сюди селянами Полтавської і Харківської губерній. До 1859 року тут було 220 дворів, проживало 1316 чоловік. У 1869 році відкрита церковноприходська школа, у 1896 — земське училище. Напередодні Першої світової війни в селі нараховувалося 524 двори... 
У 1977 р. селище отримало статус міста.

























У місті діють 2 дитячих дошкільних установи, 2 загальноосвітніх школи, музична школа, будинок культури, бібліотека, дитячо-юнацька спортивна школа, Донецький обласний госпіталь для інвалідів Другої Світової війни, школа-інтернат для дітей-сиріт. 
Мешкають у Мар'їнці більше 9,5 тис. осіб. (Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.)













































«Потрібен МИР тобі й мені, 
І всім на світі на Землі!» 


Немає коментарів:

Дописати коментар