пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

Презентація книги "ЦЕ ЗРОБИЛА ВОНА" (Спільно з Тамарою Желобицькою, куратором волонтерської групи "Little Elf")


29 листопада 2018 року відбулась презентація книги "ЦЕ ЗРОБИЛА ВОНА" .
Книгу для наших маленьких користувачів подарувало видавництво "Видавництво" (Лілія Омельяненко), за підтримки Національного Демократичного Інституту та за активної участі 
Тамари Желобицької, куратора волонтерської групи "Little Elf".




















"У книзі - понад сто авторок і авторів представляють п`ятдесят одну жінку, які стали частиною України.
"Це зробила вона" означає, що це зробила жінка.
Рік роботи над книжкою - і ось п`ятдесят розповідей та ілюстрацій про успіх, про творчість і винаходи, подвиги і пригоди, про долання перепон і боротьбу за цінності, відстоювання себе і працю задля всіх.
Настав час уповні відкрити й гідно оцінити внесок видатних українок у науку, культуру, політику. Вони творили нову Україну, вони здобували повагу і славу по цілому світу, вони мріяли і досягали мети. Вони й далі це роблять. Ми це робимо.
Це зробила вона - це зможеш зробити і ти."




















Кожен із 50 розворотів книжки містить одну історію - ілюстрацію та біографічний текст - про пов`язаних з Україною видатних жінок.

Книгу та її героїнь цікаво представила Тамара Желобицька.


















Наші активні користувачі ("дівчача команда") не залишились осторонь. 
Майже кожна дитина підготувала цікаву доповідь про видатних жінок, про яких йдеться в книзі: про Ганну Єльську, Оксану Мастерз, Анну Ярославну, Яну Клочкову, Соломію Крушельницьку, Наталію Кобринську, Лесю Українку, Марію Заньковецьку, Віру Холодну, Марію Примаченко. 

Ми говорили про успіх, натхнення й наснагу йти до своєї мети.

Дуже вразила наших дітей історія життя і успіху Оксани Мастерз - паралімпійки.






















Така чудова змістовна зустріч - джерело мотивації для дівчаток, для молодого покоління України!

Колектив бібліотеки висловлює щиру вдячність усім, завдяки кому книга з`явилась  в бібліотеці: Лілії Омельяненко та її "Видавництву", Національному Демократичному ІнститутуТамарі Желобицькій, куратору волонтерської групи "Little Elf" та усім, хто долучився до створення книги! (В рамках руху #ЦеЗробилаВона#ДівчатаМожутьУсе


"Те, що ти робиш сьогодні, формує твоє теперішнє і майбутнє. Ти не мусиш вирішити все нараз. Просто бережи свою мрію і прямуй до неї, крок за кроком. З вірою в себе!" (Оксана Лущевська, письменниця, перекладачка, докторка наук галузі дитячої літератури;зі "вступу" до книги "ЦЕ ЗРОБИЛА ВОНА")


"Це зробила вона - це зможеш зробити і ти!"

Немає коментарів:

Дописати коментар