суботу, 4 червня 2016 р.

1 червня - Міжнародний День захисту дітей (заходи у бібліотеці та за її межами - спільно з Громадською радою району)


Бібліотека підготувала комплексні заходи до Міжнародного Дня захисту дітей : у бібліотеці – День інформації «Світ дитинства, захищений правом!».

З 25.05.2016 до 06.06.2016 розгорнуто книжкову виставку "Дитина хоче і має право бути щасливою!".

01.06.2016 відбулись вікторина "Казкова правознавча лотерея" та перегляди фільму "Добре слово - дітям!" (Морально - християнські цінності).

Всі люди на Землі - різні: за віком чи характером,кольором шкіри, волосся чи очей, за поставою, голосом... Двох однакових людей не буває.
Єднає їх одне: всі люди на землі мають рівні права. Вони так і називаються - Права людини.

Лише у дітей більше прав, ніж у дорослих. Вони закріплені Основним Законом - Конституцією України та іншими Законами.
Найважливіший міжнародно - правовий акт у цій галузі - це Конвенція ООН про права дитини.

Всі законодавчі положення зобов`язані виконуватись, щоб дитинство було щасливим.
Саме про такі важливі речі - права і обов`язки дитини - спілкувались маленьки і дорослі громадяни у бібліотеці.

Діти зрозуміли магічну формулу для користування у повсякденному житті: "У мене є право. - Держава мені їх гарантує. - Я знаю свої права. Я вмію ними користуватись".
































За межами бібліотеки локаційно (Спільно з Громадською радою Голосіївського району, вул. Теремківська, 6) була представлена творча виставка колажів "Be My Friend" «Стань моїм другом»), присвячена співдружності «Україна – Канада» (В рамках Року англійської мови) та інтерактивна вікторина – кошик «Бібліотечний запитайлик»: для дошкільнят і діток молодшого шкільнго віку - "Казковий запитайлик", для діток середнього і старшого шкільного віку - "Правовий запитайлик".

















Діти з радістю відповідали на запитання вікторини і отримували цукерки.

Світ дитинства - дивовижний.
Ми беззаперечно погоджуємось з словами відомого українського педагога Василя Сухомлинського: "Дитинство - найважливіший період людського життя, не приготування до майбутнього життя, а справжнє, яскраве, самобутнє, неповторне життя.


















І від того як минуло дитинство, хто вів дитину в дитячі роки, що увійшло у її розум і серце з навколишнього світу, - від цього у вирішальній мірі залежить, якою людиною стане нинішній малюк".
Зичимо вам, хлопчики і дівчатка, миру, міцного здоров`я, успіхів, радісного і змістовного відпочинку під час літніх канікул!

Немає коментарів:

Дописати коментар