пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

День Гідності і Свободи, вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні

Протягом листопада увазі користувачів представлена інформаційна викладка "Небесна сотня: в нашій пам`яті - їхнє життя!".

З 16 листопада 2015 року по 27 листопада 2015 року представлено інформаційний куточок "Прагнення свободи і демократичних цінностей" (День Гідності і Свободи).
День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 року) і Революції Гідності (2013 року).
Встановлене "з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об`єктивної інформації про доленосні події в Україні початку 21 ст., а також віддання належної шани патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав, свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору..." згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 "Про День Гідності і Свободи" від 13 листопада 2014 року.
Користувачі бібліотеки ознайомились з інформацією про події, які були надзвичайно важливим іспитом для України, коли Українці продемонстрували свою європейськість, гідність, прагнення свободи.
20 листопада відбулись голосні патріотичні читання "Ми пам`ять про них збережем, свободу не можна убити!". На заході були присутні учні шкіл мікрорайону Теремки № 260, 220, 227.
Ці люди віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали свободи, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнєУкраїни.
Користувачі бібліотеки ознайомились з інформацією про загиблих мітингувальників Майдану, ушануванням їх пам`ті (назви вулиць і площ на їх честь, присудження звань Герой України, Орден Героїв Небесної Сотні), читали Гімн "Небесної Сотні".
На вшанування подвигу та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні діти читали вірші: "Дерев`яні щити" (О. Ярмола), "Небесна Сотня вже несе на небі варту..." (Світлана), "Майданівець", "Небесний Сотник" (Денис Возов) та ін.


Небесний Сотник

Не хотів я бути героєм,
Хоч вони і не помирають,
Не хотів я стояти за волю,
Бо неволі у собі не маю.
Але йду і пробач мені, мамо,
Що назад вже не повернуся,
І твоя не загоїться рана,
Хоч героєм між люди назвуся,
Бо твій син до небесної сотні,
Долучився від кулі у спину,
Не хотів я стати героєм,
Просто я любив Україну!
                               Денис Возов


Вічна пам`ять Героям! 


Немає коментарів:

Дописати коментар