четвер, 4 червня 2015 р.

Міжнародний День захисту дітей

2 червня 2015 року відбулась інформаційна година "Дитинство - під захистом!", що складалась з бесіди - спілкування "Наші права - щасливе дитинство!", огляду книжкової виставки "В центрі Всесвіту - Дитина!" та вікторини - гри "Казкові правопорушення".


"Діти живуть своїм уявленням про добро і зло, честь і безчестя, людську гідність,у них навіть свої виміри часу.
В роки дитинства день здається роком, а рік - вічністю". (В. О. Сухомлинський).

Одним з аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура.
Кожна дитина - частина суспільства, і наскільки гармонійним буде їх співіснування, залежить від них самих.
Ми, працівники бібліотеки, намагаємось викликати користувачів - дітей на відверту розмову, виявити, яку позицію займають вони стосовно питання "Діти в правовій державі", зорієнтувати дітей для кращого усвідомлення ними співвідношень понять "відповідальність", "свобода".










В бібліотеці можна ознайомитись з Конвенцією ООН про права дитини, Декларацією ООН про права дитини, Законом України про охорону дитинства.
Ми спілкуємось про те, чому дитина має знати свої права,відповідальність дітей за злочин, як їхні батьки несуть відповідальність за них, права дитини у сім`ї, адміністративна відповідальність неповнолітніх.










З задоволенням діти беруть участь у вікторині - грі "Казкові правопорушення", діти старшого шкільного віку відповідають на запитання з теми "Історія української Конституції".

1 червня - це не лише свято для дітей, а й особливий день для нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини.








Проблема захисту і виховання підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності.







Бажаємо нашим друзям, нашим маленьким громадянам щасливого та мирного дитинства та розуміння з боку дорослих!

Зі святом!

Немає коментарів:

Дописати коментар