понеділок, 6 квітня 2015 р.

До Міжнародного дня дитячої книги


З 1 квітня 2015 року по 10 квітня 2015 року представлена інформаційна викладка «20 дитячих найкращих книг», присвячена Міжнародному дню дитячої книги.






Міжнародний день дитячої книги - свято встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги.




Відзначається щороку 2 квітня – в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.


Діти мають змогу ознайомитись з історією свята, з історією дитячої книги зі стародавніх часів до сьогодення, ТОП-20 кращих дитячих книг, та книгами , що є в наявності у бібліотеці.




На викладці представлено наявні у бібліотеці книги:
- «Лев, чаклунка й платтяна шафа» - Клайв Стейплз Льюїс
- «Вінні-Пух» - Алан Александр Мілн 
- «Гаррі Поттер і принц-напівкровка» - Джоан Роулінг
- «Вітер у вербах» - Кеннет Грем
- «Аліса в країні чудес» - Льюїс Керролл 
- «Чарлі і шоколадна фабрика», «Матильда» - Роальд Дал
- «Пітер Пен» - Дж. Баррі
- «Різдвяна пісня у прозі», «Новорічні дзвони» Чарлз Діккенс


Дитяча книга – це беззвучний наставник поколінь, предмет історії, культури.


Все найважливіше в людину вкладається ще в її дитинстві.




З 1 квітня 2015 року по 10 квітня 2015 року – розгорнуто книжкову виставку-ювілей «Найулюбленіший казкар», присвячену 210 р. від дня народження Г. К. Андерсена (1805-1875), датського письменника.










Виставка присвячена ювілею Ганса Крістіана Андерсена, датському письменнику, автору романів, п’єс, віршів, але передусім - казок для дітей. Преставлено найвідоміші казки письменника в різних виданнях – «Русалонька», «Снігова королева», «Дикі лебеді», «Принцеса на горошині» та ін..


А також цікаву інформацію можна знайти в книзі з серії «Життя видатних дітей» Ірен Роздобудько – про історію життя маленького Ганса Крістіана Андерсена.



Дитячі книги вбирають у себе цілий світ. Вона має не тільки розважати, але й навчати , залучати до читання, захоплювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар