четвер, 8 серпня 2013 р.

Година цікавих повідомлень «Княжа доба української історії – у красі та величі»


«Бо і минулі,
І прийдешні дні - 
Мов сходи ті, 
Що я по ним ступаю»
Є. Плужник





5 серпня 2013 року у бібліотеці відбулася тематична година цікавих повідомлень «Княжа доба української історії – у красі та величі», присвячена мудрим нашим предкам – князям і князівнам Русі – України, їх великим державним і військовим справам.
Живе зацікавлення маленьких відвідувачів викликали книги з даної історичної теми за такими розділами: «Князівська слава починається з Києва», «Радимо прочитати: український історичний роман», «Мудрість. Краса. Доброчинство (Українські князівни)».
Подорож історичними стежками нашої країни за книгою «Князі України:Легенди та перекази» викликала щирий інтерес , бо містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видатних князів і княгинь. Завдяки цікавому викладу, оригінальним ілюстраціям княжа доба вітчизняної історії постає в усій своїй красі та величі.
Про одну з найвизначніших особистостей нашої держави – княгиню Ольгу – дізнавалися з оригінальної книги Марини Горянич «Княгиня Ольга і Я» - оповідання про те, що саме зробила вона для країни та чому її було визнано рівноапостольною.

Будьмо свідомими того, що сьогодні найважливіше в справі формування світогляду сучасної дитини є виховання її поваги до нашого історичного минулого на прикладі життя кращих представників української історії.

Треба стимулювати інтерес до читання творів художньої літератури, які культивують тип національного героя.
«Мозаїка Софійського Собору
Вогненні сплески наших прадоріг…
Суворий Бог і долю дав сувору,
Та нашу душу чистою зберіг…»
Наталка Поклад


Немає коментарів:

Дописати коментар