середу, 29 травня 2013 р.

Зустріч-обговорення «Моя бібліотека сьогодні і в майбутньому»


15 травня  у бібліотеці № 142 для дітей відбулася зустріч-обговорення «Моя бібліотека сьогодні  і в майбутньому» (В рамках Громадських слухань «Публічні бібліотеки в житті киян». У заході приймали участь школярі – актив бібліотеки. Метою цих слухань було вивчення думки громадян щодо шляхів розвитку публічних бібліотек, їх привабливості для населення та їх роль як місця безоплатного навчання і розвитку впродовж життя та місця зустрічей.

Працівниками бібліотеки були створені анкети та пам’ятки,  а учасниками стали користувачі бібліотеки, які представили свої твори «Моя бібліотека сьогодні і в майбутньому»  - 18 читачів бібліотеки, а також мама і бабуся двох учасників.
Зустріч проводилась у «Чарівній кімнаті» - зоні розвитку і відпочинку дитини.  Бібліотекарі розповіли про значення бібліотек в житі людини, еволюцію книги, про найавторитетніші джерела інформації 21 століття – книгу і комп’ютер, сучасні електронні книги, велике досягнення комп’ютерних технологій – «Живі книги» (living book), про електронні книжки та ігри.

На зустрічі було підведено підсумок анкетування 

і зроблено висновок, що в сьогоднішній бібліотеці дітям найбільше подобається: безоплатне користування послугами; можливість отримувати різноманітну інформацію; місце для відпочинку і зустрічей з друзями.
Нашим маленьким користувачам бібліотека майбутнього бачиться з гарним приміщенням, сучасними меблями, з спеціальними пандусами для людей з обмеженими можливостями, з кімнатою для розваг, інтернет-доступом, іонізаторами повітря, навіть гойдалкою, де можна прочитати улюблену книжку, а головне – з сучасною дитячою літературою і пресою. Сьогодні ми можемо сказати, що бібліотека – це організм, який є живим тоді, коли він змінюється разом із суспільством в цілому та користувачами зокрема. На думку дітей незмінними повинні залишитися лише працівники бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар